Ο Κουρουβαάκα

Ή η μάχη της Κρήτης στους Αντίποδες και άλλες ιστορίες
Εκδότης:
Το Ροδακιό
Έτος:
2023
ISBN:
9786185248093
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Κουρουβαάκα
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
Ο Κουρουβαάκα
Με σκηνικό τη Νέα Ζηλανδία, το Ανατολικό Βερολίνο, το Λονδίνο, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Μάλτα, μία νουβέλα και οχτώ διηγήματα ξετυλίγονται, λυρικά αντλημένα από την πραγματικότητα υπό το κοσμοπολίτικο πρίσμα ενός διπλωμάτη, από την εφηβεία του μέχρι την αφυπηρέτησή του.
Κόσμοι μακρινοί συγκλίνουν, από τον Μάορι ήρωα της μάχης της Κρήτης, στα Χριστούγεννα στο Βερολίνο του τείχους, στη Μάλτα της κρίσης, στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1970 και στη Νέα Υόρκη του 1920 που μετακομίζει στην μεταδικτατορική Αθήνα. Η πραγματικότητα συναντά την μυθοπλασία με σημεία αναφοράς, μεταξύ άλλων, τον Γιάννη Μόραλη και τους Rolling Stones.
Ο Θοδωρής Δασκαρόλης αποφοίτησε από την Νομική της Θεσσαλονίκης και το πρώτο του πόστο ως γραμματέας πρεσβείας ήταν στο Ανατολικό Βερολίνο το 1988. Εκεί θα καταγράψει σκηνές από την υπηρεσιακή του εμπειρία και την καθημερινότητα της χωρισμένης Γερμανίας υπό τη μορφή ενός ρομαντικού χριστουγεννιάτικου αφηγήματος. Ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία θα γνωρίσει τον μυθικών διαστάσεων Μάορι ήρωα Κουρουβαάκα, βετεράνο της μάχης της Κρήτης. Θα του απευθύνει το ύστατο χαίρε όπως αποχαιρετούν οι Κρητικοί τους ήρωές τους και το Αιγαίο θα σμίξει με τον Ειρηνικό.
Στο Λονδίνο του 1972 εκτυλίσσεται το «Babies In Revolt», ένα σουρεαλιστικό αφήγημα γραμμένο με σχάσιμο υλικό την πολιτικο-πολιτισμική επανάσταση της ροκ γενιάς της εποχής εκείνης. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αφήνουν το αποτύπωμά τους, μεταξύ άλλων, στο «Ψώνιο» και στη «Χαμένη δεκαετία».
Τίτλος βιβλίου:Ο Κουρουβαάκα
Υπότιτλος βιβλίου:Ή η μάχη της Κρήτης στους Αντίποδες και άλλες ιστορίες
Εκδότης:Το Ροδακιό
Συντελεστές βιβλίου:Δασκαρόλης, Θοδωρής (Συγγραφέας)
ISBN:9786185248093
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2023
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες