Σαμψών

Εκδότης:
Ίκαρος
Έτος:
2023
ISBN:
9789605726287
Σελίδες:
512
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σαμψών
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
Σαμψών
Παρίσι 1986. Μια νύχτα του χειμώνα δυο άντρες συναντιούνται σε ένα μπιστρό. Ο ένας είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης. Ο άλλος είναι πολλοί.

Μετά το «Εννέα» ο βραβευμένος συγγραφέας Κυριάκος Μαργαρίτης καταθέτει ένα ακόμα μυθιστόρημα με φόντο τα συνταρακτικά ιστορικά γεγονότα του Κυπριακού Αγώνα και της ταραγμένης περιόδου που ακολούθησε. Ο «Σαμψών» αποτελεί τον δεύτερο τόμο στην πρώτη τριλογία της σειράς «Νέα Κρόνακα», με την οποία ο συγγραφέας επιχειρεί να οικοδομήσει έναν νέο Μύθο, αξιοποιώντας ή μεταμορφώνοντας τα ερείπια της κυπριακής, αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας. Εδώ ο Μαργαρίτης σκιαγραφεί με τόλμη ένα από τα σκοτεινότερα πρόσωπα της νεότερης κυπριακής ιστορίας, τον πραξικοπηματικό πρόεδρο Νίκο Σαμψών φωτίζοντας άγνωστες λεπτομέρειες του χαρακτήρα του καθώς και τις πολυσύνθετες πτυχές των φορτισμένων εποχών στις οποίες πρωταγωνίστησε.

Παράλληλα το μυθιστόρημα τρόπο εξετάζει τη σχέση της αφήγησης με τη μετάνοια, σκηνοθετώντας μια μονομαχία ανάμεσα στον αφηγητή και τον ήρωα στην οποία καλείται να συμμετάσχει και ο ίδιος ο αναγνώστης.
Τίτλος βιβλίου:Σαμψών
Εκδότης:Ίκαρος
Συντελεστές βιβλίου:Μαργαρίτης Κυριάκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605726287
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2023
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες