Ο πόλεμος του λύκου
Ο Άρχοντας Ούτρεντ του Μπέμπανμπεργκ έχει ανακτήσει ξανά το οχυρό της οικογένειάς του, αλλά δεν έχει χρόνο να απολαύσει τη νίκη, καθώς τον απειλούν παλιοί και νέοι εχθροί. Ο παλιός εχθρός έρχεται από το Ουέσεξ, εκεί όπου αντίπαλα στρατόπεδα μάχονται για να αναδείξουν τον επόμενο βασιλιά. Όσο για τον νέο εχθρό, είναι ο Σκανδιναβός Σκελ, που φιλοδοξεί να στεφθεί βασιλιάς της Νορθουμβρίας και ηγείται ενός στρατού που σκορπά τον τρόμο: άνδρες που διψούν να κατακτήσουν γη και πολεμούν πιστεύοντας πως είναι λύκοι! Ο Ούτρεντ, θαυμαστός και περιζήτητος ως σύμμαχος, αλλά και αδίστακτος ως αντίπαλος, πρέπει να αποκρούσει έναν από τους πιο διαβόητους εχθρούς του, παλεύοντας την ίδια στιγμή να εξοντώσει ακόμα έναν…
Επί δεκαετίες στεκόταν στο σταυροδρόμι ανάμεσα στον παγανιστή και τον χριστιανό, ανάμεσα στον Σάξονα και τον Βίκινγκ, ανάμεσα στον παλιό κόσμο όπου γεννήθηκε και στον νέο κόσμο που χτίζεται γύρω του. Και όσο ο άνεμος της αλλαγής κερδίζει έδαφος, η πίεση που δέχεται ο Ούτρεντ μεγαλώνει. Μπορεί η ευφυία, η αφοσίωση και η ανδρεία να τον σώσουν; Θα καταφέρει ο θρυλικός πολεμιστής να γεφυρώσει ένα χάσμα ανάμεσα σε δυο κόσμους;

Φασιανός Αλέκος
Ο Αλέκος Φασιανός (1935-2022) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1956-1960, εργαστήριο Γ. Μόραλη). Αγάπησε και μελέτησε την αρχαία ελληνική αγγειογραφία και τη βυζαντινή εικονογραφία. Παρακολούθησε μαθήματα λιθογραφίας στην Ecole des beaux-arts του Παρισιού, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (1962-1964), κοντά στους Clairin και Dayez. Το 1966 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, ενώ από το 1974 ζούσε και εργαζόταν μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Από το 1959, χρονιά της πρώτης ατομικής του παρουσίασης στην Αθήνα, πραγματοποίησε περισσότερες από εβδομήντα ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Μόναχο, Τόκυο, Αμβούργο, Ζυρίχη, Μιλάνο, Βηρυτό, Στοκχόλμη, Λονδίνο κ.ά. Συμμετείχε επανειλημμένα σε ομαδικές εκθέσεις και γνωστές διεθνείς διοργανώσεις ανά την υφήλιο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι: Salon comparaisons (Παρίσι 1970), Biennale του Sao Paulo (1971) και Βενετίας (1972), Graphics Biennale του Baden-Baden (1985) κ.ά. Ο Φασιανός ασχολήθηκε επίσης με τη χαρακτική, το σχεδιασμό αφισών, καθώς και τη σκηνογραφία, συνεργαζόμενος κυρίως με το Εθνικό Θέατρο Αθηνών ("Αμερική" του Κάφκα, 1975, "Ελένη" του Ευριπίδη, 1976, "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, 1978 κ.ά.). Ανέλαβε την εικονογράφηση αρκετών βιβλίων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωστών ποιητών και συγγραφέων. Ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ο. Ελύτη, L. Aragon, G. Apollinaire, Κ. Ταχτσή, Κ. Καβάφη, Α. Εμπειρίκου, Γ. Ρίτσου, Β. Βασιλικού κ.ά. Έργα του κοσμούν επίσης ειδικές εκδόσεις τέχνης, όπως λευκώματα με θέμα αρχιτεκτονικά τοπία, όψεις πόλεων κ.λπ. Είχε επίσης εκδώσει και δικά του κείμενα, πεζά και ποιητικά. Για το σύνολο της δουλειάς του έχουν γυριστεί τέσσερα φιλμς για την ελληνική και τη γαλλική τηλεόραση, ενώ κυκλοφορούν μονογραφίες που αναφέρονται στην εικαστική παραγωγή του.