Εισαγωγή στην Java

Ένας ολοκληρωμένος και εύχρηστος οδηγός της γλώσσας
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2023
ISBN:
9789606453434
Σελίδες:
848
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην Java
Τιμή εκδότη:€89,00
Η τιμή μας: €80,10
Εισαγωγή στην Java
Η Java αποτελεί σήμερα την πιο δυναμική γλώσσα προγραμματισμού η οποία, επειδή δεν εξαρτάται από το σύστημα υλικού, έχει φέρει πραγματική επανάσταση στη δημιουργία εφαρμογών. Με την Java μπορούν να δημιουργηθούν εφαρμογές για υπολογιστές γραφείου (PC) και φορητούς (laptops) μέχρι υπερυπολογιστές (supercomputers) και επίσης για κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών, για το Διαδίκτυο και για τα ενδοδίκτυα (intranets).

Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο εξετάζονται:

Στοιχειώδη θέματα της γλώσσας, όπως οι τύποι των δεδομένων, οι μεταβλητές, οι δομές επιλογής και επανάληψης, οι πίνακες, ο χειρισμός αλφαριθμητικών, ο χειρισμός μαθηματικών συναρτήσεων κ.λπ.
Θέματα αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού (OOP), όπως οι κλάσεις, τα αντικείμενα, οι μέθοδοι, η κληρονομικότητα και ο πολυμορφισμός.· Η έννοια του οδηγούμενου από συμβάντα προγραμματισμού (event driven programming).
Τα γραφικά, η κίνηση, και η δημιουργία διασύνδεσης χρήστη με γραφικά (GUI) τόσο με τις παλαιότερες βιβλιοθήκες AWT και Swing όσο και με τη νεότερη JavaFX.
Προχωρημένα θέματα, όπως οι τεχνικές εισόδου/εξόδου (Ι/Ο), ο χειρισμός των εξαιρέσεων (exception handling), οι γενικεύσεις (generics), οι εκφράσεις λάμδα, η πολυνημάτωση (multithreading), η δημιουργία και ο χειρισμός των βάσεων δεδομένων σε συνδυασμό με το λογισμικό ανοικτού κώδικα SQLite, καθώς και η δημιουργία πακέτων (packages) και αρχείων JAR.
Τα σημαντικότερα περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών (IDE) για Java, όπως τα NetBeans και IntelliJ Idea.
Κάθε έννοια εξηγείται με απλά, αυτόνομα, και κατανοητά παραδείγματα.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν ερωτήσεις και ασκήσεις για περαιτέρω εξάσκηση. Το βιβλίο είναι ανανεωμένο και αναθεωρημένο ώστε να καλύπτει τις τελευταίες εκδόσεις της Java.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην Java
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας ολοκληρωμένος και εύχρηστος οδηγός της γλώσσας
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Λιακέας, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789606453434
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2023, 3η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες