Ο κόσμος της χαρακτικής

Εκδότης:
24 γράμματα
Έτος:
2023
ISBN:
9786182017562
Σελίδες:
284
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο κόσμος της χαρακτικής
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
Ο κόσμος της χαρακτικής
Το τωρινό φιλόδοξο εγχείρημά μου, η συγγραφή ενός βιβλίου για τη χαρακτική, ξεκίνησε σαν μια σκέψη να συγκεντρώσω σε ένα εγχειρίδιο όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, θεωρητικές και πρακτικές, καθώς και όλη τη γνώση που αποκόμισα και απέσταξα σπουδάζοντας και κυρίως δουλεύοντας -πειραματιζόμενος πάντα- πάνω σε μια αρχέγονη μορφή τέχνης που ποτέ δεν έπαψε να με μαγεύει και να με εμπνέει. Και τούτο διότι παρέμεινε στα μάτια μου μυστηριώδης όσο και απρόβλεπτη, αποδεικνύοντάς μου κάθε φορά ότι το τελικό αποτέλεσμα σχεδόν ποτέ δεν πρέπει να θεωρείται προδιαγεγραμμένο, και αφήνοντάς με εκστατικό να παρακολουθώ τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις του αρχικού μου σχεδίου, της αρχικής μου σύνθεσης, επάνω στην πλάκα. Για να με ανταμείψει κάθε φορά με κάτι το μοναδικά αυθεντικό, που όμως είχα τη δυνατότητα να το αναπαραγάγω πολλαπλά.
Το φιλόδοξο της υπόθεσης έγκειται στο όνειρό μου, αυτή η προσπάθεια να φανεί ενδιαφέρουσα στους νεότερους ή και στους μελλοντικούς συναδέλφους μου, αλλά και σε κάθε λάτρη της τέχνης αυτής.
Ο συνοπτικός οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας, δεν είναι παρά μια εισαγωγή στον κόσμο της χαρακτικής και του βιβλίου. Είναι ουσιαστικά όλα αυτά που εγώ θα ήθελα να συναντώ ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο χαρακτικής. Το βιβλίο αυτό, που καλύπτει κυρίως μια εσωτερική μου ανάγκη, το αφιερώνω με αγάπη σε όλους εκείνους που μαθήτευσαν και μαθητεύουν μαζί μου.
Γ. Σ.
Τίτλος βιβλίου:Ο κόσμος της χαρακτικής
Εκδότης:24 γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Στεφανάκις, Γιάννης Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9786182017562
Σειρά εκδότη:Μελέτες
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2023
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες