Το Κοινωνικό Κράτος στην Ελλάδα

Κριτικές και συγκριτικές διαστάσεις της κοινωνικής πολιτικής στην permacrisis εποχή
Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2023
ISBN:
9786182210406
Σελίδες:
456
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Το Κοινωνικό Κράτος στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€37,94
Η τιμή μας: €34,15
Το Κοινωνικό Κράτος στην Ελλάδα
Το κοινωνικό κράτος συνιστά τον φορέα άσκησης μιας σημαντικής δέσμης δημόσιων πολιτικών, των κοινωνικών πολιτικών. Ο καθοριστικός ρόλος του στη διαμόρφωση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και ευημερίας φαίνεται αδιαμφισβήτητος σε κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, παρά τις αναπροσαρμογές και τις διαφορές στο εύρος και στον τρόπο άσκησης των κοινωνικών πολιτικών.

Ο παρών τόμος αναλύει κριτικά κάποιους σημαντικούς επιλεγμένους τομείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής (απασχόληση, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, εκπαίδευση) στην Ελλάδα και τους θέτει υπό συγκριτικό πρίσμα σε Νότια Ευρώπη και Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων και συνεχών κρίσεων των τελευταίων ετών, που διαμορφώνουν μια κατάσταση μόνιμης κρίσης (permacrisis). Η ανάλυση των αναπροσαρμογών και των πολυδιάστατων δεδομένων του υφιστάμενου συγκειμένου άσκησης κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη –αρχής γενομένης από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και, εν συνεχεία, μελετώντας την πορεία και τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, των περιοριστικών μέτρων και των αλλαγών στην κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα λόγω των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, της πανδημίας και των νέων προκλήσεων (τεχνολογικές αναπροσαρμογές, ενεργειακή κρίση)– αποσκοπεί στο να συμβάλει στην κατανόηση των μετασχηματισμών των κοινωνικών πολιτικών εν μέσω κρίσεων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται ανάλυση του τρόπου λειτουργίας σημαντικών τομέων του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και τονίζεται η σημασία τους στην εμπέδωση της κοινωνικο-οικονομικής σταθερότητας.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Διανοητικές Διαστάσεις και Ιστορικές Καταβολές του Κοινωνικού Κράτους - Το Φαινόμενο της Συνεχούς Κρίσης (Permacrisis) & το Νέο Πλαίσιο Εφαρμογής Πολιτικών για το Κοινωνικό Κράτος - Οι Πολιτικές του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα κατά τη Διάρκεια της Συνεχούς Κρίσης υπό Συγκριτικό Πρίσμα - Κριτική Συνθετική Αποτίμηση των Κοινωνικών Πολιτικών στην Ελλάδα της Permacrisis Εποχής - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο - Παράρτημα
Τίτλος βιβλίου:Το Κοινωνικό Κράτος στην Ελλάδα
Υπότιτλος βιβλίου:Κριτικές και συγκριτικές διαστάσεις της κοινωνικής πολιτικής στην permacrisis εποχή
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Τζαγκαράκης Στυλιανός Ιωάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9786182210406
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2023, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες