100 ομορφότερα μουσεία του κόσμου

Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους
Εκδότης:
Καρακώτσογλου
Έτος:
2007
ISBN:
9789606611520
Σελίδες:
208
Εξώφυλλο:
Σκληρό
100 ομορφότερα μουσεία του κόσμου
Τιμή εκδότη:€40,46
Η τιμή μας: €36,41
στο καλάθι
100 ομορφότερα μουσεία του κόσμου
Οι ομορφότεροι θησαυροί του ανθρώπινου γένους στις πέντε ηπείρους.

Ένα μουσείο έργων τέχνης είναι μια φυσική εκδήλωση της πολιτιστικής ιστορίας. Τα μουσεία έργων τέχνης, είτε επιλέξουν να εστιάσουν σε έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη είτε σε πολλούς, είτε στα προϊόντα μιας καλλιτεχνικής τάσης είτε στα αριστουργήματα μιας εποχής, έχουν αναμφίβολα τη δυνατότητα να δείχνουν πώς βλέπει ένας συγκεκριμένος πολιτισμός τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Στις ημέρες μας, σπανίως θα συναντήσει κανείς μια πρωτεύουσα, που εκφράζει την αστική υπερηφάνεια και δεν εκθέτει έργα των τοπικών καλλιτεχνών ή συλλογές παγκοσμίως γνωστών έργων ή που δεν έχει κάνει ρεκόρ στην ιστορία της όσον αφορά στα αντικείμενα τέχνης, τα γλυπτά και τους πίνακες ζωγραφικής που διαθέτει.

Με αυτό το βιβλίο μπορείτε να περιπλανηθείτε στα εκατό ομορφότερα μουσεία, οι συλλογές των οποίων τα κατατάσσουν ανάμεσα στα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα του σύγχρονου κόσμου.
Κάθε μουσείο προσφέρει μια μοναδική ματιά σε έναν πολιτισμό: οι ήπειροι, η τοποθεσία, η αρχιτεκτονική ή ένα συγκεκριμένο μουσείο έχει μοναδικά στοιχεία όπως οι μυρωδιές που αναδύονται
στους δρόμους μιας πόλης. Κάθε μουσείο που περιγράφεται σε αυτό το βιβλίο αντιπροσωπεύει μια ιστορία και έναν πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις φιλοδοξίες, το παρελθόν και το παρόν κάθε τόπου.
Τίτλος βιβλίου:100 ομορφότερα μουσεία του κόσμου
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους
Εκδότης:Καρακώτσογλου
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Μηλιώνη, Αγλαΐα (Μεταφραστής)
Συλλογικό έργο (Φωτογράφος)
ISBN:9789606611520
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2007
Κατηγορίες:Ιστορία
Λευκώματα > Τόποι
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες