Εισαγωγή στην πολιτική επιστήμη

Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2023
ISBN:
9789600124583
Σελίδες:
332
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην πολιτική επιστήμη
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
Εισαγωγή στην πολιτική επιστήμη
Η πολιτική επιστήμη αποτελεί μια πολυδιάστατη πειθαρχία κανονιστικών αναφορών, θεωρητικής και εμπειρικής θεμελίωσης, η οποία πλαισιώνει πολυάριθμους επιστημονικούς κλάδους και γνωστικά αντικείμενα. Ο παρών τόμος φιλοδοξεί να εισαγάγει τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες στην προβληματική της πολιτικής επιστήμης, καλύπτοντας με συνοπτικά και ενημερωμένα κεφάλαια βασικούς κλάδους που συγκροτούν το αντικείμενό της και αξιοποιώντας την ειδημοσύνη και εξειδίκευση νέων επιστημόνων σχετικά με τις επιλεγμένες θεματικές. Ταυτόχρονα, απαντά στη διαπιστωμένη έλλειψη ενός εισαγωγικού έργου στην πολιτική επιστήμη, το οποίο να καταγράφει την οπτική Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτικών επιστημόνων και να αναφέρεται σε εμπειρίες από την ελληνική πολιτική και κοινωνία.
Οι θεματικές τις οποίες καλύπτει ο τόμος είναι: Εξουσία, κράτος και θεσμοί αντιπροσώπευσης, δημοκρατία, πολιτική oικονομία, ιδεολογία και πολιτικές ιδεολογίες, διεθνείς σχέσεις, φύλο και πολιτική, πολιτικά κόμματα, ομάδες πίεσης, πολιτική και εκλογική συμπεριφορά, εκλογικά συστήματα και πολιτική επικοινωνία.

Συγγραφείς: Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, Δήμητρα Μαρέτα, Γιώργος Μαρής, Σωτήρης Βανδώρος, Κυριάκος Μικέλης, Σοφία Καναούτη, Κώστας Ελευθερίου, Χρύσανθος Δημ. Τάσσης, Γιάννης Τσίρμπας, Παναγιώτης Κουστένης, Πάνος Κολιαστάσης
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην πολιτική επιστήμη
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Τσίρμπας, Γιάννης (Επιμελητής)
Καναούτη, Σοφία (Επιμελητής)
Ελευθερίου Κώστας Π. (Επιμελητής)
Κολιαστάσης Πάνος Α. (Επιμελητής)
ISBN:9789600124583
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες