Προτάσεις για την καταστροφή της Αθήνας

Ένας οδηγός
Εκδότης:
Futura
Έτος:
2006
ISBN:
9789606654312
Σελίδες:
53
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προτάσεις για την καταστροφή της Αθήνας
Τιμή εκδότη:€10,65
Η τιμή μας: €9,59
στο καλάθι
Προτάσεις για την καταστροφή της Αθήνας
Ως αρχικό βήμα στη επιμέλεια της Μπιενάλε της Αθήνας 2007 "Καταστρέψτε την Αθήνα", αυτή η οικειοποίηση αποσπασμάτων έχει την πρόθεση να αποτελέσει μια ανοιχτή αφήγηση. Ταυτόχρονα, είναι μια εννοιακή εργαλειοθήκη· ένας κρυφός θησαυρός· ή ένα βιβλίο με ξόρκια. Πρέπει να διαβαστεί ως μια ακολουθία προτάσεων που υπονοούν σε κάθε καμπή τους διαφορετικές -ακόμη και αντιφατικές- δυνατότητες και ασπάζονται -ακόμη και απρόθυμα- τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει κανείς όταν αποπειράται να υποστηρίξει ή να προωθήσει εναλλακτικές κατευθύνσεις.

Αυτός ο λοξός ρυθμός από ιδέες και ατμόσφαιρες, ο οποίος συντίθεται γύρω από τον μεταφορικό, ανιστορικό, άχρονο τόπο της Αθήνας, είναι ένας οδηγός για το πουθενά: αν, εντέλει, υπάρχει κάποιο ίχνος συνοχής στην ανοιχτή αυτή αφήγηση, είναι αποκλειστικά η συνοχή που βρίσκει η ψυχή τη στιγμή της αντίδρασης, εκεί όπου η βεβαιότητα υπάρχει μόνον ως αδιαφορία τόσο για τις συνθήκες που την εξέθρεψαν όσο και για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει. Η αφήγηση αυτή, ανενδοίαστα διαμορφωμένη από καταγεγραμμένα παρελθόντα και προτεινόμενα μέλλοντα, αντανακλά στη σύλληψή της ένα νεφελώδες παρόν.

ΧΥΖ
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2006
Τίτλος βιβλίου:Προτάσεις για την καταστροφή της Αθήνας
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας οδηγός
Εκδότης:Futura
Συντελεστές βιβλίου:Πανάγου, Ελεάννα (Μεταφραστής)
Ζενάκος, Αυγουστίνος (Επιμελητής)
Καλπακτσόγλου, Ξένια (Ανθολόγος)
Poka-Yio (Ανθολόγος)
Ζενάκος, Αυγουστίνος (Ανθολόγος)
ISBN:9789606654312
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Σημείωση:Συνοδευτική έκδοση για την 1η Μπιενάλε της Αθήνας 2007 "Καταστρέψτε την Αθήνα". Copyright: Athens Biennial, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Κύριος χορηγός: Deutsche Bank.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες