Θεωρία και πράξη της δημιουργικής γραφής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2023
ISBN:
9786180702903
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεωρία και πράξη της δημιουργικής γραφής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Τιμή εκδότη:€17,00
Η τιμή μας: €15,30
στο καλάθι
Θεωρία και πράξη της δημιουργικής γραφής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Το βιβλίο αυτό συνιστά μια δομημένη θεωρητική προσέγγιση της δημιουργικής γραφής εμπλουτισμένη με παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή λογοτεχνική παραγωγή. Παρουσιάζει ευσύνοπτα και χρηστικά τα στοιχεία που συγκροτούν το λογοτεχνικό κείμενο (χρόνος, σκηνικό, χαρακτήρες, πλοκή), παραθέτοντας όσα οι εκπαιδευτικοί της πράξης πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματώνεται η αφήγηση και τις αφηγηματικές τεχνικές που συναντούμε σε αυτό. Δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας έρευνας η θεωρητική προσέγγιση των ποιητικών τεχνικών και των λογοτεχνικών ρευμάτων, ωστόσο τα θεωρητικά στοιχεία που περιέχονται μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στον πεζό όσο και στον ποιητικό λόγο.
Δεν φιλοδοξεί να καλύψει ενδελεχώς τη Θεωρία της Λογοτεχνίας και της Δημιουργικής Γραφής, ωστόσο την εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό με έναν διαφορετικό, ευκολονόητο και διδακτικά αποτελεσματικό τρόπο. Το στοιχείο διαφοροποίησης είναι ακριβώς ο συνδυασμός θεωρητικής στήριξης, σχετικών παραδειγμάτων και ανάλογων δραστηριοτήτων. Τα κείμενα που αξιοποιήθηκαν κρίθηκε σκόπιμο να μπορούν εύκολα να εντοπιστούν στο διαδίκτυο, ενώ μεγάλο μέρος των παραδειγμάτων προέρχεται από σχολικά εγχειρίδια.

Συγγραφείς: Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Άννα Π. Βακάλη, Γεώργιος Γεωργιάδης, Αναστασία Καλαϊτζή, Αικατερίνη Κουλουκάτση, Αναστασία Σταμπουλίδου
Τίτλος βιβλίου:Θεωρία και πράξη της δημιουργικής γραφής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9786180702903
Σειρά εκδότη:Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες