Θεοφράστου "Περί λίθων"

Εκδότης:
Λεξίτυπον
Έτος:
2023
ISBN:
9789605973513
Σελίδες:
212
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεοφράστου Περί λίθων
Τιμή εκδότη:€13,50
Η τιμή μας: €12,15
Θεοφράστου "Περί λίθων"
Σκοπός αυτής της νέας απόδοσης στη νεοελληνική, είναι μία όσο το δυνατόν συνολικότερη εποπτεία ως προς την Ορυκτολογία και με ό,τι σχετίζεται με τα ευρήματα που πραγματεύονται, δεδομένου ότι κάθε νέα απόδοση έχει πάντοτε να δώσει και επιπλέον στοιχεία από τα υπάρχοντα, σχετικά με τις φυσικές επιστήμες του αρχαίου κόσμου και τους τότε μεμυημένους στην Αριστοτελική φιλοσοφία.

Για μια πληρέστερη και πιο εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία απόδοση σε όσα μας άφησε ο Θεόφραστος χρειάστηκε η μελέτη πολλών βαθύτερων εννοιών, οπότε η εν λόγω απόδοση αποτελεί ένα ακόμη εγχείρημα ανάμεσα στις ελάχιστες υπάρχουσες μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό αντλήθηκαν πληροφορίες από την Αρχαία Ελληνική γραμματεία, και για την πιστότητά της ελήφθησαν στοιχεία από άλλες αρχαίες και νεότερες βιβλιογραφίες, από μεταφράσεις έγκυρων συγγραφέων και ιδιαίτερα από παραπλήσια στοιχεία που αφορούν στην «Περί Λίθων» πραγματεία.

Στη συνέχεια διερευνήθηκαν ερμηνευτικά και ετυμολογικά λεξικά της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας γι’ αυτό το σπουδαίο και μοναδικό σύγγραμμα του Θεοφράστου, μαθητή του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη της Περιπατητικής Σχολής, ο οποίος ξεχώριζε, όπως μας πληροφορεί ο Διογένης Λαέρτιος.
Τίτλος βιβλίου:Θεοφράστου "Περί λίθων"
Εκδότης:Λεξίτυπον
Συντελεστές βιβλίου:Θεόφραστος (Συγγραφέας)
Άνθη Μαρία Σ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789605973513
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Σημείωση:Πρόλογος - Εισαγωγή: Μαρία Σ. Άνθη
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες