Οι ψυχολογίες του φύλου

Διασταυρούμενα βλέμματα στην ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και την κοινωνία
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2023
ISBN:
9789606355431
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ψυχολογίες του φύλου
Τιμή εκδότη:€24,90
Η τιμή μας: €22,41
στο καλάθι
Οι ψυχολογίες του φύλου
Τα ζητήματα του φύλου και των ανισοτήτων ανδρών και γυναικών προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επιστημονικών ­πεδίων, ένα από τα οποία είναι και αυτό της ψυχολογίας. Σε αυτό το πρωτοποριακό έργο ειδικοί του πεδίου διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται τα ζητήματα του βιολογικού και του κοινωνικού φύλου στο σύνολο των κλάδων της ψυχολογίας (κοινωνική, πολιτισμική, εργασιακή, κλινική κ.ά.). Εξετάζουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατασκευή των φύλων στο επίπεδο του ατόμου, ερευνούν σε βάθος την ψυχολογική λειτουργία γυναικών και ανδρών και μελετούν το ζήτημα του φύλου σε διομαδικό, κοινωνικοοικονομικό και ιδεολογικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη σύνθεση, η οποία μας επιτρέπει να τροφοδοτήσουμε τον αναστοχασμό γύρω από αυτή τη συζήτηση και να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων.

«Το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους. Ο προφανέστερος, καθαρά ενημερωτικός, οδηγεί στο απαραίτητο ξεκαθάρισμα πλήθους εννοιών, συχνά αντιφατικών μεταξύ τους, που κατακλύζουν τα ιδεολογήματα γύρω από το φύλο. Προέρχονται από το σχετικό ενδιαφέρον της “κοινής γνώμης” και προκαλούνται από την πίεση που ασκούν διάφορες κοινωνικές ομάδες στον σχετικά πρόσφατο αναστοχασμό αναφορικά με το φύλο και, ειδικότερα, τον διαχωρισμό ανάμεσα στη βιολογική και την κοινωνική του ιδιότητα. Ο ουσιαστικότερος, κατά τη γνώμη μου, συνίσταται ωστόσο στον εντοπισμό των ιδεολογικών συστατικών που ­εμπνέουν, αναπτύσσουν και, σε τελευταία ανάλυση, διαιωνίζουν το πάθος με το οποίο δομούνται και ανταλλάσσονται τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και εκείνα που τροφοδοτούν ή υποσκάπτουν τα θεμέλια της έμφυλης ταυτότητας».
Στάμος Παπαστάμου
Τίτλος βιβλίου:Οι ψυχολογίες του φύλου
Υπότιτλος βιβλίου:Διασταυρούμενα βλέμματα στην ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και την κοινωνία
Τίτλος πρωτότυπου:Les psychologies du genre: Regards croisés sur le développement, l'éducation, la santé mentale et la société
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Yzerbyt, Vincent (Συγγραφέας)
Roskam Isabelle (Συγγραφέας)
Casini Annalisa (Συγγραφέας)
Γούλα, Κατερίνα (Μεταφραστής)
Παπαστάμου Στάμος (Επιμελητής)
Παπαστάμου Στάμος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789606355431
Σειρά εκδότη:Κοινωνική ψυχολογία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Διαπροσωπικές Σχέσεις
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες