Η αθέτηση της ενοχής του πωλήτη στη διεθνή εμπορική πώληση

Στο παράδειγμα της Σύμβασης της Βιέννης
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2023
ISBN:
9786180800180
Σελίδες:
520
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αθέτηση της ενοχής του πωλήτη στη διεθνή εμπορική πώληση
Τιμή εκδότη:€70,00
Η τιμή μας: €63,00
Η αθέτηση της ενοχής του πωλήτη στη διεθνή εμπορική πώληση
Αντικείμενο του έργου «Η αθέτηση της ενοχής του πωλητή στη διεθνή εμπορική πώληση» αποτελεί η αθέτηση της ενοχής του πωλητή στο παράδειγμα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τις διεθνείς πωλήσεις κινητών πραγμάτων του 1980, γνωστής ως Σύμβαση της Βιέννης.

Κατά την αθέτηση της ενοχής του πωλητή αναφύονται συχνά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα νομικά ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με τη διαπίστωση της αθέτησης και την αξιολόγηση της σοβαρότητάς της, καθώς επίσης και με τις διεξόδους και τα έννομα βοηθήματα στα οποία μπορεί, κατά περίπτωση, να προσφύγει ο αγοραστής. Η ποικιλία των περιστατικών που λαμβάνουν χώρα, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της διεθνούς -σε σύγκριση με την εγχώρια- πώληση, καθιστά τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Η Σύμβαση της Βιέννης, μέσω της οποίας καθιερώνεται ομοιόμορφο δίκαιο στη διεθνή πώληση έχει κυρωθεί από 95 κράτη, αποτελεί δε πολύτιμο εργαλείο του ομοιόμορφου δικαίου στον χώρο του διεθνούς εμπορικού δικαίου, το οποίο έχει μάλιστα ασκήσει σημαντική επιρροή στο ενωσιακό δίκαιο της πώλησης, όπως σήμερα ισχύει.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους νομικούς που ασχολούνται είτε θεωρητικά είτε στην πράξη με τη διεθνή εμπορική πώληση αλλά και το δίκαιο της πώλησης εν γένει.
Τίτλος βιβλίου:Η αθέτηση της ενοχής του πωλήτη στη διεθνή εμπορική πώληση
Υπότιτλος βιβλίου:Στο παράδειγμα της Σύμβασης της Βιέννης
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Λιβαδά, Χριστίνα (Συγγραφέας)
Περάκης, Ευάγγελος Ε. (Επιμελητής)
ISBN:9786180800180
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες