Η επιστημολογική θεμελίωση της κοινωνιολογίας

Επιστημονική μελέτη
Εκδότης:
Λεξίτυπον
Έτος:
2023
ISBN:
9789605973483
Σελίδες:
170
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η επιστημολογική θεμελίωση της κοινωνιολογίας
Τιμή εκδότη:€16,50
Η τιμή μας: €14,85
στο καλάθι
Η επιστημολογική θεμελίωση της κοινωνιολογίας
Στο παρόν σύγγραμμα, ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Δρ. Giuliano Di Bernardo συνοψίζει το ερευνητικό και διδακτικό έργο που έχει πραγματοποιήσει στην επιστημολογογία, τόσο ως μέλος της «Διεθνούς Ακαδημίας της Φιλοσοφίας των Επιστημών» («Académie Internationale de Philosophie des Sciences») όσο και ως διδάσκων το μάθημα της Φιλοσοφίας της Επιστήμης και της Λογικής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Τρέντο (Università degli Studi di Trento). Ο Δρ. Νικόλαος Λάος, μαθηματικός και φιλόσοφος, και στενός συνεργάτης του Δρ. Giuliano Di Bernardo, πραγματοποίησε τη μετάφραση αυτού του συγγράμματος στα ελληνικά, εμπλουτίζοντάς το με σημαντικές υποσημειώσεις και με ένα εκτενές προοίμιο για την ιστορία και τις έννοιες της επιστημολογίας.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ πραγματικότητας και συνείδησης; Σε τι συνίσταται, ειδικά, η «κοινωνική πραγματικότητα»; Τι μπορούμε να γνωρίζουμε (και πώς); Ποια είναι η σχέση μεταξύ του «Είναι» και του «Πρέπει»; Και, τελικά, τι είναι ο άνθρωπος, και πώς μπορούμε να εξηγήσουμε τη δυναμική τού ιστορικού γίγνεσθαι; Πώς η ανάπτυξη της νευροεπιστήμης και η επιστημολογική διερεύνηση της βιολογίας επηρεάζουν την επιστημολογία των κοινωνικών επιστημών; Αυτές, μεταξύ άλλων, είναι οι θεμελιώδεις ερωτήσεις τις οποίες το παρόν σύγγραμμα επιχειρεί να μελετήσει συστηματικά και από όλες τις διαφορετικές θέσεις που έχουν διατυπωθεί στην ιστορία της φιλοσοφίας, καταλήγοντας σε ένα συγκεκριμένο σύστημα συμπερασμάτων.

Ο τρόπος παρουσίασης του έργου προορίζεται για τους φοιτητές των τελευταίων ετών φοίτησης, αλλά και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε τμήματα κοινωνιολογίας και κοινωνικής πολιτικής των πανεπιστημίων καθώς και σε πανεπιστημιακά τμήματα ιστορίας και μεθοδολογίας της επιστήμης, φιλοσοφίας και παιδαγωγικής. Επίσης, το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κοινωνικούς επιστήμονες που επιθυμούν να γνωρίσουν τη σύνδεση της φιλοσοφίας της επιστήμης με τον τομέα των ειδικών ενδιαφερόντων τους στις κοινωνικές επιστήμες.
Τίτλος βιβλίου:Η επιστημολογική θεμελίωση της κοινωνιολογίας
Υπότιτλος βιβλίου:Επιστημονική μελέτη
Τίτλος πρωτότυπου:La Fondazione Epistemologica della Sociologia
Εκδότης:Λεξίτυπον
Συντελεστές βιβλίου:Di Bernardo Giuliano (Συγγραφέας)
Λάος Νικόλαος Κ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789605973483
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Σημείωση:Υπομνηματισμός και Προοίμιο: Νικόλαος Λάος
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες