Τόσο δα μικρή
Σε αυτό το βιβλίο, πέρα από τον σεβασμό και την αγάπη προς τη φύση και τα ζώα, τονίζονται οι αγωνίες και οι φόβοι των γονιών για τα παιδιά τους. Τα μαμούθ και τους ανθρωπίνους μπορούμε να παραλληλίσουμε με όλους τους σύγχρονους κινδύνους, ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις κορίτσια, σε μια εποχή όπου ο σεβασμός και η ισότητα μόνο αυτονόητα, δυστυχώς, δεν θεωρούνται.
Ας έχουν πάντα μαζί τους, λοιπόν, τα παιδιά μας ένα «ξύλινο σπαθί» (το μυαλό τους, την εξυπνάδα τους, το θάρρος τους, το θράσος τους) ώστε να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις, που εύχομαι να μην αντιμετωπίσουν ποτέ.
Τίτλος βιβλίου: | Τόσο δα μικρή |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Μία ιστορία για την εσωτερική δύναμη των παιδιών |
---|
Εκδότης: | Οσελότος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Γιουβαλάκης Νίκος (Συγγραφέας) Κακαβιά Εμμανουέλα (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9786182054215 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Παιδική Λογοτεχνία | Σελίδες: | 32 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Μάιος 2023 | Διαστάσεις: | 29x21 |
---|
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά |

Hugo Victor
Ο Βίκτωρ Ουγκώ (γαλλικά: Victor Marie Vicomte Hugo) (26 Φεβρουαρίου 1802 - 22 Μαΐου 1885) ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός, ο πλέον σημαντικός και προβεβλημένος εκπρόσωπος του κινήματος του γαλλικού ρομαντισμού. Από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του αντιλήφθηκε το λογοτεχνικό του ταλέντο και ξεκίνησε τις μεταφράσεις έργων από τα λατινικά καθώς και δικές του πρωτότυπες ποιητικές εργασίες. Η αξία του αναγνωρίστηκε σύντομα μέσα στο γαλλικό ακαδημαϊκό κύκλο αλλά και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την πολιτική μεταλλασσόμενος βαθμιαία από φιλομοναρχικό συντηρητικό σε ριζοσπάστη δημοκρατικό. Την τελευταία περίοδο της ζωής του γνώρισε τη λατρεία του γαλλικού έθνους, ταυτιζόμενος με την ίδια τη Γαλλία, όπως ο ίδιος έλεγε στο ποίημά του "Lettre a une femme" (Γράμμα σε μία γυναίκα): "Je ne sais plus mon nom, je m'appelle Patrie!" (Δε γνωρίζω πλέον το όνομά μου, ονομάζομαι Πατρίς). Προ πάντων, όμως, ως ο μεγαλύτερος Γάλλος συγγραφέας του άμεσου μετεπαναστατικού περιβάλλοντος, ήταν ο ποιητής του νέου κόσμου, ο προφητικός, παραισθησιακός φιλόσοφος και μυθοπλάστης μιας ριζικά νέας εποχής.