Ηρωικές μέρες

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2023
ISBN:
9789600453225
Σελίδες:
432
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ηρωικές μέρες
Τιμή εκδότη:€16,60
Η τιμή μας: €14,94
στο καλάθι
Ηρωικές μέρες
Μάιος 1941. Ο Τηλέμαχος, μαζί με άλλους συντοπίτες του, επιστρέφει από το αλβανικό μέτωπο λίγο πριν από την ηρωική μάχη της Κρήτης ενάντια στους Γερμανούς. Οι Κρητικοί αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις τους, αλλά στο τέλος αναγκάζονται να υποχωρήσουν στα χωριά τους, ενώ το νησί παραδίνεται στη λαίλαπα της γερμανικής Κατοχής.
Ο ίδιος, με πλήθος συναγωνιστών, εντάσσεται σιγά σιγά στις δυνάμεις αντίστασης και μέσα από μια πορεία παράτολμων πράξεων οργανώνουν ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κινήματα απέναντι στους Ναζί. Στον αγώνα για την πατρίδα συμμετέχουν άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, παιδιά αμούστακα ακόμα, παίρνοντας μέρος σε σαμποτάζ και βομβαρδισμούς με κίνδυνο τη ζωή τη δική τους αλλά και των οικείων τους.
Για να αποφύγουν τη σύλληψη και την εκτέλεσή τους, ο Τηλέμαχος και η γενναία φοιτήτρια Μαρία διαφεύγουν στην Αίγυπτο, όπου ενώνονται με ελληνικές και ξένες δυνάμεις. Ο ήρωας βρίσκεται ξανά στο μέτωπο, αυτή τη φορά στο Ελ Αλαμέιν, διασχίζει την όαση Σίβα και «συναντάει» τον Άνουβι, ενώ η Μαρία προσφέρει τις υπηρεσίες της ως νοσοκόμα στο Κάιρο. Οι κακουχίες, ο κίνδυνος και οι τραυματισμοί δεν τους κάνουν να λυγίσουν. Αντίθετα, η αίσθηση ότι αγωνίζονται για την ελευθερία ενισχύει το φρόνημά τους.
Ένα – ιστορικό, αλλά και τρυφερό – μυθιστόρημα για την επική αντίσταση της Κρήτης και τις δύσκολες συνθήκες ζωής εκείνη τη ζοφερή περίοδο, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.
Τίτλος βιβλίου:Ηρωικές μέρες
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Μελισσουργάκης Μανόλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600453225
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2023
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες