Ενοχικό Δίκαιο στο Κοινοδίκαιο και το Κυπριακό Δίκαιο (τ.4)

Αδικαιολόγητος πλουτισμός και γενικός επίλογος ενοχικού δικαίου
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2023
ISBN:
9789606549892
Σελίδες:
392
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ενοχικό Δίκαιο στο Κοινοδίκαιο και το Κυπριακό Δίκαιο
Τιμή εκδότη:€60,00
Η τιμή μας: €54,00
Ενοχικό Δίκαιο στο Κοινοδίκαιο και το Κυπριακό Δίκαιο (τ.4)
​Το παρόν έργο αποτελείται από τέσσερις τόμους: Γενική Εισαγωγή (Τόμος Πρώτος), Το Δίκαιο των Αστικών Αδικημάτων (Τόμος Δεύτερος), Το Δίκαιο των Συμβάσεων (Τόμος Τρίτος), Αδικαιολόγητος Πλουτισμός & Γενικός Επίλογος Ενοχικού Δικαίου (Τόμος Τέταρτος). Το έργο έχει ως αντικείμενο το Ενοχικό Δίκαιο (Law of Obligations), τόσο στο κοινοδίκαιο όσο και στο Κυπριακό Δίκαιο. Ο συγγραφέας ασχολείται με το αντικείμενο της Μελέτης του τόσο από τη σκοπιά της θεωρίας όσο και στο πλαίσιο της μεθοδολογίας και της πρακτικής εφαρμογής του. Η Μελέτη καλύπτει όχι μόνο τη γενική θεωρία του Ενοχικού Δικαίου αλλά και συγκεκριμένα τις τρεις βασικές κατηγορίες αυτού, δηλαδή το Δίκαιο των Αστικών Αδικημάτων, το Δίκαιο των Συμβάσεων και το Δίκαιο του Αδικαιολόγητου Πλουτισμού και της Αποκατάστασης.

Το τέταρτο βιβλίο πραγματεύεται καταρχάς το Δίκαιο του Αδικαιολόγητου Πλουτισμού και καταλήγει με Γενικό Επίλογο του Ενοχικού Δικαίου.

Το Δίκαιο του Αδικαιολόγητου Πλουτισμού αναγνωρίστηκε αρχικά στο Ρωμαϊκό Δίκαιο και εισήχθη στη συνέχεια στο Αγγλικό Δίκαιο, όχι με τρόπο οργανωμένο αλλά στο πλαίσιο της μεθοδολογίας του κοινοδικαίου, δηλαδή μέσω της νομολογίας των Δικαστηρίων.

Στη συνέχεια, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υπήρξε στις χώρες που ακολουθούν το κοινοδίκαιο πρωτοφανής εξέλιξη του Δικαίου του Αδικαιολόγητου Πλουτισμού, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται όχι μόνο στη θεωρητική του βάση και την εμβέλειά του αλλά και στον συσχετισμό και στις διαφορές αυτού με τους άλλους δύο αναγνωρισμένους κλάδους δικαίου, δηλαδή το Δίκαιο των Συμβάσεων και το Δίκαιο των Αστικών Αδικημάτων.

Παρά την ισχνή νομοθετική του βάση, ο τρόπος με τον οποίο το Κυπριακό νομικό σύστημα έχει αντιμετωπίσει τα θέματα του Αδικαιολόγητου Πλουτισμού και της Αποκατάστασης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τα Κυπριακά Δικαστήρια τα τελευταία κυρίως χρόνια να ασχολούνται σε σειρά σημαντικών αποφάσεων με την εν λόγω κατηγορία του ιδιωτικού δικαίου.

Ο συγγραφέας δεν εξετάζει μόνο τις θεωρητικές διαστάσεις, τις παραμέτρους και το περιεχόμενο του Δικαίου του Αδικαιολόγητου Πλουτισμού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι σχετικές αρχές εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τέλος, στον Γενικό Επίλογο του Ενοχικού Δικαίου, ο συγγραφέας παρουσιάζει διάφορες γενικές σκέψεις και απόψεις αναφορικά τόσο με την ουσία όσο και με τη μεθοδολογία του Ενοχικού Δικαίου στην Κύπρο.
Τίτλος βιβλίου:Ενοχικό Δίκαιο στο Κοινοδίκαιο και το Κυπριακό Δίκαιο
Υπότιτλος βιβλίου:Αδικαιολόγητος πλουτισμός και γενικός επίλογος ενοχικού δικαίου
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Πολυβίου Πολύβιος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606549892
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες