Κτίρια από σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές

Σύμφωνα με τον ευρωκώδικα 8
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2023
ISBN:
9789606453236
Σελίδες:
848
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κτίρια από σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές
Τιμή εκδότη:€69,00
Η τιμή μας: €62,10
στο καλάθι
Κτίρια από σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές
Το οπλισμένο σκυρόδεμα είναι ένα από τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα βασικά κατασκευαστικά υλικά παγκοσμίως. Κατά συνέπεια, η κατανόηση της δομικής συμπεριφοράς του υπό την επίδραση φορτίων βαρύτητας και σεισμικών φορτίων, παρότι σύνθετη, είναι καίριας σημασίας για τον σχεδιασμό ασφαλών και οικονομικά αποδοτικών κτιρίων.

Το βιβλίο Κτίρια από σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές καλύπτει πλήρως όλα τα προβλήματα ανάλυσης και μελέτης που συνδέονται με τον σχεδιασμό κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα όταν υφίστανται σεισμικές δράσεις. Είναι κατάλληλο ως βιβλίο αναφοράς τόσο για τον δομοστατικό μηχανικό, που έρχεται αντιμέτωπος με συγκεκριμένα προβλήματα στο στάδιο της μελέτης, όσο και για τον πτυχιακό ή μεταπτυχιακό φοιτητή που παρακολουθεί μαθήματα στατικής, σκυροδέματος και αντισεισμικής τεχνολογίας.

Αυτή η αναθεωρημένη (2η αγγλική) έκδοση προσφέρει μια νέα και εκτενή παρουσίαση θεμάτων σεισμικής μόνωσης και παθητικών μηχανισμών, καλύπτει τις πρόσφατες τροποποιήσεις των κανονισμών, και περιλαμβάνει αναφορές σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη των προτύπων. Διατηρείται η γενική παρουσίαση των αντικειμένων της δυναμικής των κατασκευών, της ανάλυσης και του σχεδιασμού νέων κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές, της εκτίμησης του μεγέθους των βλαβών μετά από σεισμό, της αποτίμησης κτιρίων πριν από σεισμό, και των μεθόδων επεμβάσεων σε κατασκευές, ενώ περιλαμβάνονται και πολλά αριθμητικά παραδείγματα.

Στο βιβλίο σκιαγραφούνται τα κατάλληλα στατικά συστήματα για πολλούς τύπους κτιρίων και εξετάζονται οι εξελίξεις των τελευταίων είκοσι ετών σε θέματα ανάλυσης, σχεδιασμού και αντισεισμικής τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, αναλύονται τα ζητήματα των σεισμικών απαιτήσεων και τα βασικά θέματα της δυναμικής των κατασκευών, διερευνάται η «ικανότητα» των στατικών συστημάτων να ανθίστανται στις σεισμικές δράσεις ως προς την αντοχή και την παραμόρφωση, ενώ δίνεται έμφαση στην αποτίμηση των υφιστάμενων κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα υπό σεισμική δράση. Η ύλη του βιβλίου, στο σύνολό της, αναπτύσσεται σε συμφωνία με τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς και επιτρέπει την πλήρη κατανόηση του υποβάθρου στο οποίο έχουν βασιστεί οι διατάξεις των κανονισμών. Το περιεχόμενο συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές, ενώ περιλαμβάνονται και αναφορές σε ισχύοντα αμερικανικά πρότυπα αντισεισμικού σχεδιασμού.

Περιεχόμενα: •Εισαγωγή • Επισκόπηση της δυναμικής των κατασκευών • Αρχές σχεδιασμού, σεισμικές δράσεις, απαιτήσεις επιτελεστικότητας, κριτήρια συμμόρφωσης • Διαμόρφωση αντισεισμικών στατικών συστημάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα: Στατική συμπεριφορά • Ανάλυση του φορέα • Ικανοτικός σχεδιασμός – εντατικά μεγέθη σχεδιασμού – έλεγχοι ασφαλείας • Υλικά οπλισμένου σκυροδέματος υπό σεισμικές δράσεις • Αντισεισμικά πλαίσια από οπλισμένο σκυρόδεμα • Αντισεισμικά τοιχώματα και διαφράγματα από οπλισμένο σκυρόδεμα • Αντισεισμικός σχεδιασμός θεμελιώσεων • Σεισμική παθολογία • Επείγων έλεγχος βλαβών, αποτίμηση και μέτρα προστασίας ανθρώπινης ζωής μετά από σεισμό • Σεισμική αποτίμηση και επεμβάσεις σε κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα • Τεχνολογία επισκευών και ενισχύσεων • Σεισμική μόνωση και συστήματα διάχυσης ενέργειας
Τίτλος βιβλίου:Κτίρια από σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές
Υπότιτλος βιβλίου:Σύμφωνα με τον ευρωκώδικα 8
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Πενέλης Γεώργιος Γ. (Συγγραφέας)
Πενέλης Γρηγόριος Γ. (Συγγραφέας)
Αυγενάκης Ευάγγελος (Μεταφραστής)
ISBN:9789606453236
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες