Μ.Μ.Ε. την άδειά σας

Εκδότης:
Θεμέλιο
Έτος:
2023
ISBN:
9789603104476
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μ.Μ.Ε. την άδειά σας
Τιμή εκδότη:€22,26
Η τιμή μας: €20,03
Μ.Μ.Ε. την άδειά σας
Το βιβλίο Μ.Μ.Ε. την άδειά σας του Νίκου Παππά αναδεικνύει τις χρόνιες παθογένειες του πεδίου της ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά και τη σχέση αλληλεξάρτησης που έχει με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γράφει για τα όσα διαχειρίστηκε ως υπουργός Επικρατείας και κατόπιν Ψηφιακής Πολιτικής, ανατρέχοντας σε μια έντονη θητεία, η οποία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παράγει πολιτικά αποτελέσματα.
Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η ίδρυση και λειτουργία του ΕΚΟΜΕ, το οποίο αποτέλεσε την αιχμή της ανάταξης του οπτικοακουστικού κλάδου στην Ελλάδα, και ο εκσυγχρονισμός διάφορων υποπεδίων της ενημέρωσης περνούν από τις σελίδες του βιβλίου, μαζί με την πολυσυζητημένη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου που είχε στο επίκεντρό της την αδειοδότηση των καναλιών.
Από τη γέννηση της πρωτοβουλίας και την εργώδη προετοιμασία, τις θυελλώδεις συζητήσεις στη Βουλή και τις κινηματογραφικές σκηνές του διαγωνισμού έως την προανακριτική επιτροπή και από εκεί στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Νίκος Παππάς αναλύει το χρονικό της σύγκρουσης με την ιδιοκτησία των τηλεοπτικών καναλιών και αποκαλύπτει γλαφυρές και αθέατες όψεις της.
Το Μ.Μ.Ε. την άδειά σας είναι ένα πολιτικό βιβλίο που ξεφεύγει από τα στενά όρια του πολιτικού λόγου. Ανοίγει συζητήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η ενημέρωση στην Ελλάδα, τις ανάγκες εκσυγχρονισμού της και τους κινδύνους που κρύβει για τη δημοκρατία τόσο η απουσία οποιασδήποτε ρυθμιστικής παρέμβασης όσο και η λογοκριτική φίμωση των Μέσων Ενημέρωσης.
Τίτλος βιβλίου:Μ.Μ.Ε. την άδειά σας
Εκδότης:Θεμέλιο
Συντελεστές βιβλίου:Παππάς Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603104476
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2023
Σημείωση:Πρόλογος: Αλέξης Τσίπρας. Εισσαγωγή: Λευτέρης Κέρτσος. Επίλογος: Γιάννης Μαντζουράνης
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες