Η Μετεωρολογία Σήμερα

Εισαγωγή στον Καιρό, το Κλίμα και το Περιβάλλον, 13η Έκδοση
Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2023
ISBN:
9789604189335
Σελίδες:
832
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η Μετεωρολογία Σήμερα
Τιμή εκδότη:€89,15
Η τιμή μας: €80,24
στο καλάθι
Η Μετεωρολογία Σήμερα
Το βιβλίο «Η Μετεωρολογία Σήμερα», 13η Έκδοση, απευθύνεται σε σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για έναν εισαγωγικό κύκλο μαθημάτων σχετικά με τον καιρό και την ατμόσφαιρα. Ο βασικός στόχος του είναι να μεταδώσει στον αναγνώστη με παραστατικό και πρακτικό τρόπο τις βασικές έννοιες και αρχές της μετεωρολογίας, καθώς και τους τρόπους εφαρμογής τους. Εκατοντάδες σχήματα, χάρτες, διαγράμματα και φωτογραφίες αποσαφηνίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας και δείχνουν πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι η μελέτη του καιρού.

Η δομή του βιβλίου παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία στους διδάσκοντες, ώστε να μπορούν να το προσαρμόζουν στις ανάγκες του εκάστοτε κύκλου μαθημάτων. Το βιβλίο, αρχικά, πραγματεύεται τη σύσταση, την προέλευση και τη δομή της ατμόσφαιρας. Στη συνέχεια, μελετά τα βασικά θέματα που αφορούν τον καιρό και την ατμόσφαιρα: ενέργεια, θερμοκρασία, υγρασία, υετός, άνεμοι και αέριες μάζες. Έπειτα, εξετάζει μετεωρολογικά φαινόμενα, όπως οι υφέσεις των μέσων γεωγραφικών πλατών, οι καταιγίδες, οι σίφωνες και οι τυφώνες. Το βιβλίο θίγει, επίσης, το θέμα της κλιματικής αλλαγής, ενώ ολοκληρώνεται με μία περιεκτική εισαγωγή στην ατμοσφαιρική οπτική.

Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει «Ενότητες Εστίασης» με διακριτές θεματολογίες (παρατηρήσεις, θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, περιβαλλοντικά ζητήματα, προχωρημένα θέματα και κοινωνικός/περιβαλλοντικός αντίκτυπος). Αυτές διευρύνουν το υλικό του κεφαλαίου ή διερευνούν σχετικά θέματα που γεφυρώνουν τη θεωρία με την πράξη και δεν συναντώνται συνήθως σε εισαγωγικά συγγράμματα μετεωρολογίας. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου είναι τα «Παρατηρητήρια Καιρού». Μέσα από αυτά παρέχονται πληροφορίες για καιρικά συμβάντα που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά και δίνεται στον αναγνώστη μία ρεαλιστική εικόνα τους. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου εμπλουτίζεται περαιτέρω με λίστα μαθησιακών στόχων, επισκόπηση βασικών σημείων, λίστα βασικών όρων, ερωτήσεις επανάληψης, ερωτήσεις σκέψης και προβλήματα.

Περιέχει: Πρόλογος - Η Γη και Η Ατμόσφαιρά της – Ενέργεια: Θέρμανση και Ψύξη Γης και Ατμόσφαιρας – Εποχική και Ημερήσια Μεταβολή της Θερμοκρασίας – Ατμοσφαιρική Υγρασία – Συμπύκνωση: Δρόσος, Ομίχλη και Νέφη – Ευστάθεια και Ανάπτυξη Νεφών – Υετός – Ατμοσφαιρική Πίεση και Άνεμοι – Άνεμος: Συστήματα Μικρής και Τοπικής Κλίμακας – Άνεμοι: Ατμοσφαιρική Κυκλοφορία σε Παγκόσμια Κλίμακα – Αέριες Μάζες και Μέτωπα – Υφέσεις Μέσων Γεωγραφικών Πλατών – Πρόγνωση Καιρού – Καταιγίδες – Σίφωνες – Τυφώνες και Τροπικοί Κυκλώνες – To Παγκόσμιο Κλίμα – Το Μεταβαλλόμενο Κλίμα της Γης – Ατμοσφαιρική Ρύπανση – Φως, Χρώμα Και Ατμοσφαιρική Οπτική – Μονάδες, Συντομογραφίες και Μετατροπές – Το Μοντέλο Σταθμού και Μετεωρολογικά Σύμβολα – Ψυχρομετρικοί Πίνακες (Υγρασία και Σημείο Δρόσου) – Μέσος Ετήσιος Υετός ανά τον Κόσμο – Κανονική Ατμόσφαιρα – Αδιαβατικό Διάγραμμα (Τεφίγραμμα) - Γλωσσάριο - Ευρετήριο
Τίτλος βιβλίου:Η Μετεωρολογία Σήμερα
Υπότιτλος βιβλίου:Εισαγωγή στον Καιρό, το Κλίμα και το Περιβάλλον, 13η Έκδοση
Τίτλος πρωτότυπου:Meteorology Today, 13th Edition
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Γκαγκάτσιου, Ελένη (Μεταφραστής)
ISBN:9789604189335
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2023, 13η έκδοση
Σημείωση:Ahrens Donald C. / Συγγραφέας
Henson Robert / Συγγραφέας
Γκαγκάτσιου Ελένη / Μετάφραση
Αναγνωστοπούλου Χριστίνα / Επιστημονική επιμέλεια
Τολίκα Κωνσταντία / Επιστημονική επιμέλεια
Φλόκα Έλενα / Επιστημονική επιμέλεια
Χατζάκη Μαρία / Επιστημονική επιμέλεια
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες