Η κανονιστική διάρθρωση των Ιερών Μονών

Ιερά Μονή Μαχαίρα
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2023
ISBN:
9786180800081
Σελίδες:
128
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κανονιστική διάρθρωση των Ιερών Μονών
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
Η κανονιστική διάρθρωση των Ιερών Μονών
Το έργο αφορά την κανονιστική διάρθρωση (κανονισμοί λειτουργίας) της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και κατ’ επέκταση των άλλων Ιερών Μονών της Κύπρου αφού ο τρόπος λειτουργίας τους είναι σχεδόν πανομοιότυπος. Οι κανονισμοί αυτοί αφορούν τη περίοδο 1200 μ.Χ. μέχρι σήμερα και αποτελούν μέρος της εκκλησιαστικής ιστορίας της Κύπρου. Στο βιβλίο αυτό γίνεται επίσης μια συγκριτική μελέτη και αντιστοιχία των εκκλησιαστικών κανονισμών λειτουργίας της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, με πρόνοιες του κοινού πολιτειακού δικαίου. Τέλος γίνεται αναφορά και ανάλυση δικαστικών αποφάσεων των κυπριακών δικαστηρίων σε σχέση με τις πρόνοιες των κανονισμών της Μονής αλλά και ευρύτερα καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα γίνεται εκτενής και λεπτομερής αναφορά στην τυπική διάταξη του Οσίου Νείλου (1201 μ.Χ.) όπου ο τελευταίος για πρώτη φορά συνέταξε τους κανονισμούς λειτουργίας της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. Ακολουθεί η διαχρονική πορεία και εξέλιξη τόσο του κειμένου αυτού όσο και γενικότερα της όλης κανονιστικής διάρθρωσης του συγκεκριμένου Μοναστηριού ανατρέχοντας ουσιαστικά στην Εκκλησιαστική ιστορία και γεγονότα που χρονικά φτάνουν μέχρι τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου το 2010. Σημαντική επίσης είναι η αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις των κυπριακών δικαστηρίων που αφορούν τις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας αλλά και γενικότερα το καθεστώς του μοναχισμού στην Κύπρο.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το κανονιστικό καθεστώς των ορθόδοξων μονών της Κύπρου καθώς επίσης και σε θεολόγους, νομικούς, ερευνητές της εκκλησιαστικής ιστορίας και του εκκλησιαστικού δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Η κανονιστική διάρθρωση των Ιερών Μονών
Υπότιτλος βιβλίου:Ιερά Μονή Μαχαίρα
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
ISBN:9786180800081
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες