Το ζεν και η τέχνη της ηγεσίας

216 πολύτιμα μαθήματα σοφίας
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος
Έτος:
2023
ISBN:
9786185422523
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ζεν και η τέχνη της ηγεσίας
Τιμή εκδότη:€11,00
Η τιμή μας: €9,90
Το ζεν και η τέχνη της ηγεσίας
«Ο σοφός εξετάζει προσεκτικά όσα οι άνθρωποι παίρνουν ελαφριά και αδιάφορα. Είναι αδύνατον να είσαι ηγέτης μιας κοινότητας και να βοηθάς στη διαδικασία της φώτισης, αν οι πράξεις σου δεν είναι εναρμονισμένες με τις σκέψεις σου».

Το Ζεν ως φιλοσοφικό σύστημα και μορφή συστηματικής διδασκαλίας προέρχεται από τον Βουδισμό, και δημιουργήθηκε στην Κίνα, στην διάρκεια της δυναστείας Τανγκ, δηλαδή κάπου μεταξύ 7ου και 9ου αι. μ.Χ.. Η φιλοσοφία αυτή ήταν ανέκαθεν διττή, αφού είχε πάντα ως σκοπό να οδηγεί το άτομο στη «φώτιση» όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά, μέσα από κάθε ενέργεια της καθημερινότητας. Το βιβλίο, ηλικίας σχεδόν οκτακοσίων ετών, εμπεριέχει αυτή τη φιλοσοφία με τη μορφή μιας συλλογής 216 μικρών διδακτικών ιστοριών, κάθε μια από τις οποίες είναι και μια σύντομη διδασκαλία ή διάλογος μεταξύ κάποιου σπουδαίου διδασκάλου του Ζεν και ενός συνομιλητή.
Το κείμενο παραμένει σήμερα πολύτιμο, επειδή τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην οργάνωση της διδασκαλίας του και στην επιλογή των συνεργατών του ένας διδάσκαλος του Ζεν, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που αντιμετωπίζει ο οποιοσδήποτε σύγχρονος ηγέτης, πολιτικός, θρησκευτικός ή στρατιωτικός αξιωματούχος, διευθυντής ή προϊστάμενος επιχείρησης, αλλά και ο κάθε άνθρωπος γενικότερα, στην καθημερινή του δουλειά και την προσωπική του ζωή. Το Ζεν μπορεί να είναι απίστευτα περίπλοκο αλλά και απίστευτα απλό, και αυτή η συλλογή κειμένων που περιέχεται στο βιβλίο μέσα από πολλές αρχαίες πηγές έχει γίνει έτσι ώστε η σοφία τους και η εφαρμογή τους στην πράξη να είναι εύκολα προσιτή σε όλους.
Τίτλος βιβλίου:Το ζεν και η τέχνη της ηγεσίας
Υπότιτλος βιβλίου:216 πολύτιμα μαθήματα σοφίας
Τίτλος πρωτότυπου:Chanmen baoxun: Precious Lessons from the Chan
Εκδότης:Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος
Συντελεστές βιβλίου:Τζονγκάο Νταχουέι (Συγγραφέας)
Σιγκουέι Τζουάν (Συγγραφέας)
Μαστακούρης, Θωμάς Π. (Μεταφραστής)
ISBN:9786185422523
Σειρά εκδότη:Μονοπάτια της σοφίας
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Ανατολικές Φιλοσοφίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες