Εφαρμοσμένη δασοκομική

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2023
ISBN:
9789601225821
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εφαρμοσμένη δασοκομική
Τιμή εκδότη:€38,00
Η τιμή μας: €36,00
Εφαρμοσμένη δασοκομική
Το παρόν πόνημα περιλαμβάνει όλα όσα αφορούν την αναγέννηση και την καλλιέργεια του δάσους αλλά και τις σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις του κλάδου της δασοπονίας και της δασοκομίας ειδικότερα, σε σχέση με σύγχρονα επιστημονικά ζητήματα. Ο συγγραφέας αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία της 40χρονης εκπαιδευτικής και ερευνητικής του δράσης, ενσωματώνει την παλιά και τη νέα γνώση της εφαρμοσμένης δασοκομικής και παραδίδει έναν χρήσιμο οδηγό στην ελληνική δασοπονία.

Η εφαρμοσμένη δασοκομική υποστηρίζεται επιστημονικά από κάποιες βασικές αρχές, από τα ευρήματα των ειδικών και κυρίως από τη θεμελιώδη αρχή της αειφορίας. Η υγεία, η κοινωνική θέση, η ζωτικότητα και η τάση εξέλιξης των δασικών δένδρων μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες, τόσο για τα επί μέρους συστατικά του οικοσυστήματος, όσο και για τη λειτουργία του ως συνόλου. Αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ χρήσιμες για τη διενέργεια των κατάλληλων κάθε φορά δασοκομικών χειρισμών που αποσκοπούν στην καλλιέργεια, την κάρπωση, την αναγέννηση και τη διαμόρφωση της κατάλληλης σύνθεσης και δομής των δασοσυστάδων, με τρόπο που να εξυπηρετείται ο διαχειριστικός σκοπός και εν τέλει οι σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας.

Με την εφαρμογή στοχευμένων δασοκομικών χειρισμών είναι εφικτός σε μεγάλο βαθμό, ο περιορισμός της έναρξης και διάδοσης των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα μας αλλά και στις χώρες της Μεσογείου γενικότερα. Η πλεονάζουσα βιομάζα μπορεί να αξιοποιηθεί ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας, την αντιπυρική προστασία των δασών, την απασχόληση και την εθνική οικονομία γενικότερα. Με τη συστηματική καλλιέργεια των δασών μας, μπορούμε να τα προστατέψουμε από τις εκτεταμένες νεκρώσεις τις οποίες προκαλούν φλοιοφάγα και ξυλοφάγα έντομα, παθογόνοι μύκητες, παρατεταμένοι καύσωνες και ανομβρίες όπως και ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις.
Τίτλος βιβλίου:Εφαρμοσμένη δασοκομική
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Ζάγκας Θεοχάρης Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601225821
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες