Μελουζίνα

Εκδότης:
Καλειδοσκόπιο
Έτος:
2022
ISBN:
9789604712441
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μελουζίνα
Τιμή εκδότη:€16,90
Η τιμή μας: €15,21
Μελουζίνα
Ιπποτικές ιστορίες για υπεράνθρωπα κατορθώματα, μεγάλοι έρωτες, όρκοι που αθετούνται, κατάρες, μαγικά πλάσματα, φιλίες, προδοσίες και μυστικά συνθέτουν αυτό το γοητευτικό σαν παραμύθι μυθιστόρημα που πατάει σε μύθους και αλήθειες. Τον μεσαιωνικό θρύλο για την πανέμορφη νεράιδα Μελουζίνα, τον συναντάμε με παραλλαγές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Όλα όμως στηρίζονται στην πραγματική ιστορία του γαλλικού Οίκου των Λουζινιανών, που βασίλεψε σε πολλά ευρωπαϊκά και μεσογειακά μέρη, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα.

«Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» ρωτούσε τα καράβια η αδερφή του η γοργόνα. Η σωστή απάντηση ήταν: «Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει».

Το ίδιο γίνεται και σ’ αυτό το βιβλίο με τον γοητευτικό μύθο της Μελουζίνας. Γι’ άλλη μια φορά, η αληθινή ιστορία εμπνέει, εξάπτει τη φαντασία και πάει ακόμη παραπέρα. Εμπνέει πρώτα τον λαϊκό αφηγητή, ύστερα μεσαιωνικούς συγγραφείς, σήμερα τη Δέσποινα Ηρακλέους, και αύριο ίσως άλλους.

Την αληθινή ιστορία των Λουζινιανών την αφηγείται στο Επίμετρο του βιβλίου, εξίσου γοητευτικά με τη συγγραφέα, η καθηγήτρια Ιστορίας Άγγελ Νικολάου-Κονναρή. Οι Λουζινιανοί, από το Πουατού της δυτικής Γαλλίας, επέβαλαν την παρουσία τους σε πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων στην Ιερουσαλήμ και στην Κιλικιακή Αρμενία. Κατά τη διάρκεια της Γ΄ Σταυροφορίας αγόρασαν (το 1192) την Κύπρο από τον θρυλικό Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο και διακυβέρνησαν το νησί επί τρεις αιώνες. Σ’ αυτό το διάστημα συνέβησαν επαναστάσεις, εμφύλιοι πόλεμοι και προσωρινές καταλήψεις από εισβολείς.

Στο βιβλίο, τα ιστορικά γεγονότα μεταπλάθονται με πολλή φαντασία σε μύθους. Η Μελουζίνα, κόρη του βασιλιά της Σκωτίας και μιας νεράιδας, νεράιδα κι αυτή, μεταμορφώνεται κρυφά κάθε Σάββατο σ’ ένα είδος ερπετού. Κανείς δεν πρέπει να τη δει. Μ’ αυτό τον όρο και όρκο παντρεύεται στη Γαλλία τον Ρεϊμόντ και γίνεται γενάρχης της δυναστείας των Λουζινιανών. Με την καθοδήγησή της χτίζονται πόλεις, κάστρα και πύργοι σε μαγικά σύντομο χρόνο.
Τίτλος βιβλίου:Μελουζίνα
Εκδότης:Καλειδοσκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Ηρακλέους Δέσποινα (Συγγραφέας)
Χαραλάμπους Χρύσω (Εικονογράφος)
ISBN:9789604712441
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2022
Ηλικίες:11+
Σημείωση:Επίμετρο: Άγγελ Νικολάου - Κονναρή
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 10+
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες