Ο Τέρι το δοντάκι. Η Νάμη και η αμυγδαλιά. Τα τρία γουρουνάκια πάνε σχολείο
Σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς γεννήθηκε αυτό το υπέροχο παραμύθι! Άραγε, τι κοινό έχουν ο Τέρι το δοντάκι, η Νάμη η αμυγδαλιά και τα τρία γουρουνάκια που πάνε σχολείο; Πάρε το πιο πλατύ χαμόγελο. Σκέψου την πιο ευγενική πράξη. Φαντάσου ό,τι πιο ωραίο. Πες μια λέξη όλο γλύκα. Ζωγράφισε μια εικόνα ονειρεμένη. Πάρε μια βαθιά αναπνοή, κλείσε απαλά τα μάτια και άκου αυτό που σου φωνάζουν οι φωνούλες της ψυχής σου: Α-ΓΑ-ΠΗ... Α-γά-πη... Ναι,
ΑΓΑΠΗ, αγάπη, Αγάπη! Αυτή είναι η μοναδική δύναμη στη ζωή που φτιάχνει όμορφους κόσμους, της χαράς και της αισιοδοξίας.
Ο πλούσιος ψυχικός κόσμος της Ιωάννας Ευσταθίου αποτυπώνεται μέσα στα παραμύθια της. Ευαίσθητος δέκτης των λεπτομερειών της ζωής η συγγραφέας, με ενσυναίσθηση, χαμηλούς τόνους και θετική σκέψη, μας ταξιδεύει με την εικονοπλαστική δύναμη της γραφής και τρόπο ονειρικό σε απλές, καθημερινές καταστάσεις της ζωής.
Τίτλος βιβλίου: | Ο Τέρι το δοντάκι. Η Νάμη και η αμυγδαλιά. Τα τρία γουρουνάκια πάνε σχολείο |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Παραμύθια για τη φροντίδα, την αγάπη, την εμπιστοσύνη |
---|
Εκδότης: | Αρχύτας |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Ευσταθίου Ιωάννα (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9786185664282 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας ΣΠΕΚ | Σελίδες: | 16 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιανουάριος 2023 | Διαστάσεις: | 15x15 |
---|
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παραμύθια |

Νεγρεπόντης, Γιάννης, 1930-1991
Ο Γιάννης Νεγρεπόντης γεννήθηκε στη Λάρισα, το 1930. Σπούδασε Ιστορία-αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Υπήρξε αριστερός. Την 21η Απριλίου 1967, συλλαμβάνεται και εξορίζεται για τρία χρόνια, στη Γυάρο και τη Λέρο.
Καταπιάστηκε και διακρίθηκε σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου: ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, τραγούδι, κριτική, δοκίμιο, χρονογράφημα, σάτιρα, ευθυμογράφημα, παιδικά, ραδιοφωνικό σχόλιο. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 1949 δημοσιεύοντας διήγημά του στο περιοδικό Ελληνική Δημιουργία, που εξέδιδε ο Σπύρος Μελάς, με το ψευδώνυμο Γ. Νικολάου. Τραγούδια του έχουν μελοποιήσει οι Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Λεοντής, Λίνος Κόκκοτος και άλλοι. Πέθανε το Σεπτέμβριο του 1991.