Τα προβληματικά εδάφη και η βελτίωσή τους

Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2007
ISBN:
9789603516934
Σελίδες:
412
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα προβληματικά εδάφη και η βελτίωσή τους
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα προβληματικά εδάφη και η βελτίωσή τους
Παρουσιάζονται οι πρακτικές αρχές και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται στην καθημερινή παραγωγική διαδικασία με στόχο τη βελτίωση, ορθολογική διαχείριση και αποτελεσματική αξιοποίηση των προβληματικών εδαφών. Εξετάζεται η επιλογή, η χρήση και η εφαρμογή των διάφορων εδαφοβελτιωτικών. Το CD με το λογισμικό βελτίωσης των προβληματικών εδαφών αυτοματοποιεί τους αναγκαίους υπολογισμούς ως προς το είδος, την ποσότητα και το χρόνο εφαρμογής του συνιστωμένου εδαφοβελτιωτικού. Παρέχονται οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη λίπανση των βελτιωθέντων εδαφών και τη διατήρηση της γονιμότητας και παραγωγικότητάς τους με σκοπό την εξασφάλιση της αειφορίας τους. Δίνονται επίσης τα κατάλληλα συστήματα αμειψισποράς, που είναι χρήσιμο να εφαρμόζονται κατά την καλλιέργεια των εδαφών αυτών μετά τη βελτίωσή τους.

Οι συγγραφείς εξετάζουν μεταξύ άλλων τα αλατούχα και αλκαλιωμένα όξινα και ασβεστούχα εδάφη, με ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία τους και την αποτελεσματική διαχείριση και βελτίωση της παραγωγικότητας και γονιμότητάς τους. Προτείνεται ο πλέον ορθολογικός τρόπος εφαρμογής του νερού κατά την άρδευσή τους και αναπτύσσονται οι μέθοδοι ποιοτικής κατάταξης των νερών για την αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους και την αποφυγή της εναλάτωσης των εδαφών. Τέλος, το βιβλίο πραγματεύεται και το σπουδαίο θέμα της δειγματοληψίας του εδάφους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις στατιστικές μεθόδους που σχετίζονται με τους τρόπους δειγματοληψίας κυρίως των αλατούχων και νατριωμένων εδαφών για τη λήψη του πλέον αντιπροσωπευτικού δείγματος εδάφους.

Το βιβλίο αυτό, με το CD που το συνοδεύει, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους ασχολούμενους με το έδαφος και ιδιαίτερα για τους γεωπόνους, δασολόγους, γεωργούς, ερευνητές και φοιτητές γεωπονίας.
Τίτλος βιβλίου:Τα προβληματικά εδάφη και η βελτίωσή τους
Περιέχει:CD
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδόπουλος, Αριστοτέλης Η. (Συγγραφέας)
Κουκουλάκης, Πρόδρομος Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603516934
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες