Η ενηλικίωση της Ευρώπης

Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2022
ISBN:
9789602219850
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ενηλικίωση της Ευρώπης
Τιμή εκδότη:€24,43
Η τιμή μας: €21,99
Η ενηλικίωση της Ευρώπης
Η ευρωπαϊκή ενοποίηση είχε ως τώρα πολλές επιτυχίες και πολλές αποτυχίες, με το ευρώ και το Brexit να αποτελούν χαρακτηριστικά αντίστοιχα παραδείγματα. Παρά τις όποιες αστοχίες, η ΕΕ αποκτά όλο και περισσότερες λειτουργίες και περισσότερα μέλη, φτάνοντας πλέον στο στάδιο της πολιτικής ενηλικίωσης.
Σε αυτό το βιβλίο, ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο ειδικούς στα ευρωπαϊκά θέματα παρέχει μια ευρύτατη και διαυγή αποτίμηση του πώς η ΕΕ έγινε αυτό που είναι σήμερα και των βασικών προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τώρα οι Ευρωπαίοι. Σε αυτές περιλαμβάνονται η αναζήτηση μιας κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, που θα απαιτήσει επίσης μια πιο συμμετρική διατλαντική σχέση. η αναζήτηση της δημοκρατίας πέρα από το εθνικό κράτος. κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς. η εξέλιξη του ευρώ σε ένα πλήρως αναπτυγμένο νόμισμα. Υψηλότερος βαθμός αυτονομίας στην υψηλή τεχνολογία. και η μετάβαση στην πράσινη οικονομία.
Το διακύβευμα κατά τον Τσούκαλη είναι αν η ΕΕ μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πολιτική εξουσία σε έναν πολυπολικό, εξαιρετικά ασύμμετρο και ολοένα πιο ασταθή κόσμο και κατά πόσο μπορεί να βρει μια λειτουργική σχέση μεταξύ παγκόσμιων αγορών και κοινωνικών συμβολαίων – διακύβευμα υψηλό, όχι μόνο για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη σε παρακμή, μια Ευρώπη που περιθωριοποιείται δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί θεμελιώδη συμφέροντα και αξίες, όπως την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών της. Αλλά και ο κόσμος ολόκληρος θα είχε να ωφεληθεί πολύ από τη νηφάλια επιρροή μιας περιφερειακής δύναμης που λειτουργεί με βάση την ευρεία συναίνεση και τον συμβιβασμό. Τον δρόμο θα πρέπει να δείξουν οι πρόθυμες και ικανές χώρες.
Αυτό το τολμηρό και φιλόδοξο βιβλίο, που βασίζεται σε εκτεταμένη εμπειρία στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ευρώπης και για τις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις του καιρού μας.
Τίτλος βιβλίου:Η ενηλικίωση της Ευρώπης
Τίτλος πρωτότυπου:Europe's Coming of Age
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Τσούκαλης Λουκάς (Συγγραφέας)
ISBN:9789602219850
Σειρά εκδότη:Πολιτικά
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2022
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες