Το ελληνικό τραγούδι

Από το 1821 έως τη δεκαετία του 1950
Εκδότης:
Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος
Έτος:
2009
ISBN:
9789607059208
Σελίδες:
373
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Το ελληνικό τραγούδι
Εκτός κυκλοφορίας
Το ελληνικό τραγούδι
Η σχέση του Έλληνα με το "τραγούδι" είναι άμεση και βιωματική. Μέσα από τη σύμπραξη λόγου, μέλους και -συχνά- κίνησης, το τραγούδι ξεπερνά τις συμβάσεις της συγκεκριμένης μουσικής φόρμας και λειτουργεί ως κώδικας έκφρασης κι επικοινωνίας, σύμβολο εθνοπολιτισμικής και ιδεολογικής-κοινωνικής ταυτότητας, συνδετικός κρίκος του ατόμου με την ομάδα, κιβωτός της συλλογικής μνήμης. Το ιδιαίτερο ύφος, η δομή, το περιεχόμενο, τα μουσικά όργανα, ο ρόλος των τραγουδιστών και των μουσικών και η σχέση τους με το κοινό στην παραγωγή, τη χρήση και τη διαχείριση των μουσικών πρακτικών -όλα αυτά διαμορφώνουν την "επιτέλεση" των τραγουδιών ως καθημερινή πολιτισμική πρακτική στις διάφορες κοινωνικές ομάδες και τις επιμέρους ιστορικές περιόδους.

Η έκδοση αυτή επιχειρεί μια συνοπτική ιστορική αναδρομή στην πορεία και τον ρόλο του ελληνικού τραγουδιού, εστιάζοντας στο χρονικό διάστημα από την επανάσταση του 1821 έως και τη δεκαετία του 1950. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Το ελληνικό τραγούδι
Υπότιτλος βιβλίου:Από το 1821 έως τη δεκαετία του 1950
Εκδότης:Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος
Συντελεστές βιβλίου:Λιάβας, Λάμπρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607059208
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Σημείωση:Με τη συνεργασία του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου. Πρόλογος: Alain Strub, αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της Credit Agricole.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Μουσική - Τραγούδι
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες