Η στραγγαλισμένη βασίλισσα

Οι καταραμένοι βασιλείς ΙΙ
Εκδότης:
Περίπλους
Έτος:
2007
ISBN:
9789604380503
Σελίδες:
339
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η στραγγαλισμένη βασίλισσα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η στραγγαλισμένη βασίλισσα
Ο τελευταίος Ναΐτης, τον 14ο αιώνα, πριν ξεψυχήσει πάνω στην πυρά, καταριέται τη βασιλική οικογένεια της Γαλλίας. Σε ένα μήνα ο βασιλιάς Φίλιππος ο Ωραίος πεθαίνει. Ένας αδύναμος χαρακτήρας, ο γιος του Λουδοβίκος Ι΄, του οποίου η σύζυγος Μαργαρίτα της Βουργουνδίας είναι φυλακισμένη για μοιχεία από τον πατέρα του, διαδέχεται έναν εξαιρετικό μονάρχη. Κι ενώ η Ευρώπη περιμένει έναν νέο Πάπα κι ο λαός λιμοκτονεί, οι αντιζηλίες, οι σκευωρίες και οι ίντριγκες κατασπαράζουν την Αυλή της Γαλλίας και οδηγούν ευγενείς, αυλικούς και τραπεζίτες, αλλά και το βασιλιά τον ίδιο σε αδιέξοδο. Δεν θα μπορέσουν να βγουν παρά μόνο με το έγκλημα.

Η "Στραγγαλισμένη Βασίλισσα" είναι ο δεύτερος, αλλά αυτοτελής όπως και ο προηγούμενος, τόμος της σειράς "Οι καταραμένοι βασιλείς", που μεταφράστηκε σε όλον τον κόσμο. Το έργο, αν και γράφτηκε στη δεκαετία του '60 και θεωρείται σήμερα κλασικό, μεταφράζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόσφατα έγινε σίριαλ στη γαλλική τηλεόραση με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, την Ζαν Μορώ κ.ά., με τεράστια θεαματικότητα, το οποίο προβλήθηκε μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι και στην Ελλάδα από την ΕΤ1.
Ο πρώτος αυτοτελής τόμος της σειράς έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Περίπλους, με τον τίτλο "Η κατάρα του τελευταίου Ναΐτη".
Τίτλος βιβλίου:Η στραγγαλισμένη βασίλισσα
Υπότιτλος βιβλίου:Οι καταραμένοι βασιλείς ΙΙ
Εκδότης:Περίπλους
Συντελεστές βιβλίου:Druon, Maurice (Συγγραφέας)
Λέκκου - Δάντου, Ρένα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604380503
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες