Ένα άστρο στην Ανατολή

Η βιογραφία του Κρισναμούρτι
Εκδότης:
Δαιδάλεος
Έτος:
2022
ISBN:
9786185298593
Σελίδες:
376
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένα άστρο στην Ανατολή
Τιμή εκδότη:€18,70
Η τιμή μας: €16,83
στο καλάθι
Ένα άστρο στην Ανατολή
Ο Τζίντου Κρισναµούρτι αποτελεί αδιαµφισβήτητα έναν από τους σηµαντικότερους πνευµατικούς διδασκάλους της σύγχρονης εποχής. Και αυτή είναι η πλήρης και ολοκληρωµένη βιογραφία του!
Ήταν το 1909 όταν µέλη της Θεοσοφικής Εταιρείας «ανακάλυψαν» ένα νεαρό αγόρι σε µια παραλία της Ινδίας, για να διακρίνουν στη χαρισµατική του προσωπικότητα τον νέο Μεσσία του κόσµου. Πολύ γρήγορα, η ζωή του, σαν παραµύθι, καλύφθηκε από µυστικισµό, σκάνδαλα και θρησκευτική ζέση, µέχρι που το 1929 και µε δηµόσιο λόγο του, αποκήρυξε τον ρόλο που του απέδιδαν, προξενώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και την προσοχή του διεθνούς Τύπου.
Για τα επόµενα χρόνια, και µέχρι τον θάνατό του το 1986, ακολούθησε µια θερµή αποστολή εκκοσµικευµένης φιλοσοφίας ανά την υφήλιο, που απέφερε επτά ανεξάρτητα σχολεία, περισσότερα από 50 βιβλία, και χιλιάδες οµιλίες σε όλο τον κόσµο, γράφοντας έτσι ένα, ένα από τα σηµαντικότερα κεφάλαια του Δυτικού Εσωτερισµού και της πνευµατικής αναζήτησης.
«Υποστηρίζω ότι η Αλήθεια είναι τόπος δίχως µονοπάτι, και δεν µπορείτε να την προσεγγίσετε µε καµία ατραπό, µε καµία θρησκεία, µε καµία σέκτα. Η Αλήθεια, όντας απεριόριστη, χωρίς όρους, δεν µπορεί να οργανωθεί. Ούτε πρέπει να δηµιουργηθεί κάποια οργάνωση για να οδηγήσει ή να εξαναγκάσει τους ανθρώπους σε µια συγκεκριµένη διαδροµή προς αυτή. Δεν θέλω οπαδούς, και το εννοώ αυτό! Τη στιγµή που ακολουθείς κάποιον, παύεις να ακολουθείς την Αλήθεια. Θέλω λοιπόν να επιφέρω κάτι συγκεκριµένο στον κόσµο και θα το κάνω µε ακλόνητη προσήλωση: Να ελευθερώσω τον άνθρωπο! Θέλω να τον ελευθερώσω από όλα τα δεσµά, από όλους τους φόβους, και όχι να ιδρύσω θρησκείες, ούτε να θεµελιώσω νέες θεωρίες και καινούργιες φιλοσοφίες.»
Τζ. Κρισναµούρτι
Τίτλος βιβλίου:Ένα άστρο στην Ανατολή
Υπότιτλος βιβλίου:Η βιογραφία του Κρισναμούρτι
Εκδότης:Δαιδάλεος
Συντελεστές βιβλίου:Vernon Roland (Συγγραφέας)
Γκούντα Μαριάννα (Μεταφραστής)
Γκούντα Μαριάννα (Επιμελητής)
ISBN:9786185298593
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2022
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Ανατολικές Φιλοσοφίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες