Συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών

Θεωρητική προσέγγιση και εργαστηριακές ασκήσεις
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2022
ISBN:
9789604565825
Σελίδες:
152
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
στο καλάθι
Συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου προσεγγίζονται εν συντομία τα βασικά θεωρητικά στοιχεία της επιστήμης των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ).
Τα ΣΓΠ αποτελούν ουσιαστική έκφραση των γνώσεων της Πολεοδομίας, της Χωροταξίας και της Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πρόκειται δηλαδή για τα βασικά εργαλεία ανάλυσης των γεωγραφικών παραμέτρων, τα οποία αποτελούν με τη σειρά τους βασικό συστατικό του χωρικού σχεδιασμού.
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει βασικές γεωγραφικές ασκήσεις και σημαντικά θέματα για την εισαγωγή του φοιτητή σε πραγματικά προβλήματα, που θα συναντήσει στην επαφή του με τη γεωγραφική ανάλυση.
Οι ασκήσεις αυτές αναφέρονται τόσο στον αστικό χώρο όσο και στο εξω-αστικό περιβάλλον, ενώ οι αλλαγές κλιμάκων ανάλυσης χρησιμοποιήθηκαν από τους συγγραφείς του βιβλίου, ως εργαλείο κατανόησης της πολυπλοκότητας της ανάλυσης των γεωγραφικών παραμέτρων και των χαρακτηριστικών του χώρου.
Οι ασκήσεις αποσκοπούν αφενός στην κατανόηση της θεωρίας των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών που δίνονται στο πρώτο μέρος και αφετέρου στην παροχή ενός «εγχειριδίου» λογισμικού των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο.
Τίτλος βιβλίου:Συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητική προσέγγιση και εργαστηριακές ασκήσεις
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Καρανικόλας, Νικόλαος Δ. (Συγγραφέας)
Καϊμάρης, Δημήτριος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604565825
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2022, 2η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες