Ρουσιώ - Μη με ξεχνάς

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2022
ISBN:
9789601437392
Σελίδες:
496
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρουσιώ - Μη με ξεχνάς
Τιμή εκδότη:€17,90
Η τιμή μας: €16,11
στο καλάθι
Ρουσιώ - Μη με ξεχνάς
Τι αχνάρια αφήνει πίσω του ένας παγκόσμιος πόλεμος; Πώς ορθοποδούν τα θύματά του όταν πια σιγήσουν τα όπλα;

Η Ρουσιώ έζησε τον πόλεμο μικρή. Ένα παιδί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ακρωτηριασμένο ψυχικά από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της, την απειλή του παιδομαζώματος και το διωγμό από τον τόπο της, μηχανεύεται τρόπους για να ξεφύγει από τις σκιές του παρελθόντος, από τη μητέρα της –ήρωα και δεσμώτη της–, τη μιζέρια των παραγκουπόλεων, τη βαριά μεταπολεμική σιωπή.

Είναι αποφασισμένη να ζήσει τη δική της ζωή, με τους δικούς της όρους. Όχι των άλλων. Πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της, στα δικά της θέλω και να βρει τη δύναμη να επιβιώσει μόνη, διεκδικώντας μια θέση σ' έναν κόσμο που, αν και χτίζεται από την αρχή, παραμένει στυγερά εχθρικός. Δε χωράει ενσυναίσθηση. Η δύναμη είναι ο αγώνας. Η Ρουσιώ δεν είναι απλά ένα πιόνι στη σκακιέρα της ιστορίας. Όπου κι αν πάει, όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσει, είναι μέρος της ιστορίας.

Το βιβλίο «Ρουσιώ – Μη με ξεχνάς» είναι ένα γοητευτικό οδοιπορικό, που διαρκεί πάνω από δύο δεκαετίες (1948 -1970) και καταγράφει παράλληλα την κατάρα του εμφύλιου, την ελληνική πραγματικότητα της δεκαετίας του `50, τη μεταναστευτική πλημμυρίδα προς τη Γερμανία και τις συνθήκες διαμονής των γκασταρμπάιτερ, την επαναστατική χρονιά του `68 σε Γαλλία και Μεξικό, και κυρίως την εσωτερική διαδρομή μιας γυναίκας που διεκδικεί μια θέση σ` έναν κόσμο εχθρικό.

Ένα μυθιστόρημα για τη δύναμη της Ψυχής.
Τίτλος βιβλίου:Ρουσιώ - Μη με ξεχνάς
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Ρω Άννα (Συγγραφέας)
ISBN:9789601437392
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2022
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες