Η τιμή και το χρήμα

Για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας
Εκδότης:
Ανατολικός
Έτος:
2021
ISBN:
9786185136536
Σελίδες:
82
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τιμή και το χρήμα
Τιμή εκδότη:€8,00
Η τιμή μας: €7,20
στο καλάθι
Η τιμή και το χρήμα
Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα προάστιο της Κέρκυρας, στις αρχές του 20ού αιώνα. Είναι μια εποχή όπου στην πολιτική κυριαρχεί το ρουσφέτι, και οι πολίτες ψηφίζουν εκείνον που εξυπηρετεί τα προσωπικά τους συμφέροντα. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα, ανθίζει ο έρωτας της Ρήνης και του Αντρέα.

Οι δυο νέοι αγαπιούνται πραγματικά, αλλά βρίσκουν εμπόδιο στον έρωτά τους την έλλειψη χρημάτων. Όμως ο καθένας τους αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια της τιμής και του χρήματος. Και οι δύο είναι φτωχοί, όμως ο Αντρέας προέρχεται από πλούσια, αριστοκρατική οικογένεια που έχει ξεπέσει.

Ο πατέρας του έχει αφήσει χρέη τα οποία πληρώνει εκείνος. Γι’ αυτόν τα χρήματα είναι σημαντικά γιατί με αυτά θα πληρώσει τα χρέη του, συνεπώς θα σώσει το σπίτι του από τον ξεπεσμό, θα σώσει την τιμή του. Κατά κάποιον τρόπο, για τον Αντρέα, προϋπόθεση της τιμής του, είναι τα χρήματα. Για τη Ρήνη, αντίθετα, που προέρχεται από φτωχική οικογένεια, τα χρήματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ξέρει ότι μπορεί να ζήσει με τη δουλειά της, και είναι περήφανη γι’ αυτό. Δίνει σημασία στην τιμή της, είναι μια κοπέλα που δεν συζητήθηκε ποτέ σε σχέση με κάποιον άντρα.

Όμως, πάνω από την αντίληψη της κοινωνίας περί τιμής, εκείνη βάζει την αγάπη της. Μάλλον έχει έναν δικό της κώδικα τιμής, είναι κυρίως ειλικρινής και έντιμη απέναντι στον εαυτό της και την αγάπη της. Μένει να δούμε αν οι δυο νέοι θα ξεπεράσουν τα προβλήματα και θα βρουν τον δρόμο που θα τους οδηγήσει στην ευτυχία.

Εδώ είναι μια απλοποιημένη μορφή του βιβλίου, κατάλληλη για ξενόγλωσσους μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σαν δεύτερη/ξένη γλώσσα. Είναι κυρίως κατάλληλο για μαθητές μέσου επιπέδου γλωσσομάθειας (Β1-Β2), σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEF) του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τίτλος βιβλίου:Η τιμή και το χρήμα
Υπότιτλος βιβλίου:Για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας
Εκδότης:Ανατολικός
Συντελεστές βιβλίου:Θεοτόκης Κωνσταντίνος (Συγγραφέας)
Ιωαννίδου Μαργαρίτα (Διασκευαστής)
ISBN:9786185136536
Σειρά εκδότη:Απλοποιημένη σειρά ελληνικής λογοτεχνίας
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2021
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες