Η εποχή του λυκόφωτος

Η καταστροφή του κλασικού κόσμου από τον χριστιανισμό
Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2022
ISBN:
9789602219393
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η εποχή του λυκόφωτος
Τιμή εκδότη:€21,09
Η τιμή μας: €18,98
Η εποχή του λυκόφωτος
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αγκάλιαζε και αφομοίωνε τις νέες θρησκείες. Ενώ στον πολυθεϊστικό κόσμο η προσθήκη μιας νέας θρησκείας δεν επηρέαζε ριζικά τις παλαιότερες, με την εμφάνιση του χριστιανισμού όλα άλλαξαν. Παρόλο που δίδασκε την ειρήνη και οι μάρτυρές της όδευαν προς το θάνατο υμνώντας την αγάπη, η νέα αυτή πίστη υπήρξε βίαιη, αμείλικτη και μισαλλόδοξη. Και όταν έγινε επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας, οι ένθερμοι ζηλωτές της βάλθηκαν να καταστρέψουν τους παλιούς θεούς. Οι βωμοί τους ανατράπηκαν, οι ναοί τους γκρεμίστηκαν και τα αγάλματά τους έγιναν συντρίμμια. Τα βιβλία, ανάμεσά τους και σπουδαία φιλοσοφικά και επιστημονικά έργα, καταδικάστηκαν στην πυρά. Ήταν ένας αληθινός αφανισμός.
Από τη Ρώμη μέχρι την Αλεξάνδρεια κι από τις ερήμους της Συρίας μέχρι την Αθήνα, η Κάθριν Νίξυ, στο εντυπωσιακό αυτό ντεμπούτο της, αφηγείται την εν μέρει άγνωστη και συνταρακτική ιστορία μιας μαχητικής θρησκείας που εξάλειψε τις διδαχές του κλασικού κόσμου, για να εγκαινιάσει μια μακραίωνη περίοδο αδιαμφισβήτητης υποταγής στη «μία και μόνη αληθινή πίστη».
Τίτλος βιβλίου:Η εποχή του λυκόφωτος
Υπότιτλος βιβλίου:Η καταστροφή του κλασικού κόσμου από τον χριστιανισμό
Τίτλος πρωτότυπου:The Darkening Age. The Christian Destruction of the Classical World
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Nixey Catherine (Συγγραφέας)
Λαλιώτης, Μιχάλης (Μεταφραστής)
ISBN:9789602219393
Σειρά εκδότη:Αρχαίος Κόσμος
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2022
Σημείωση:Βιβλίο της χρονιάς (2018) για τους New York Times, Telegraph, The Spectator, The Observer, BBC History Magazine. Βραβείο Jerwood της Royal Society of Literature
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες