Οι κανόνες αποκλεισμού των επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις

Εθνικό και ενωσιακό πλαίσιο με αναφορά στο σύστημα άλλων κρατών μελών της Ε.Ε., της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Η.Π.Α.
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2022
ISBN:
9789606547850
Σελίδες:
576
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι κανόνες αποκλεισμού των επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις
Τιμή εκδότη:€68,00
Η τιμή μας: €61,20
στο καλάθι
Οι κανόνες αποκλεισμού των επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις
Το βιβλίο «Οι κανόνες αποκλεισμού των επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις: εθνικό και ενωσιακό πλαίσιο με αναφορά στο σύστημα άλλων κρατών μελών της Ε.Ε., της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Η.Π.Α.» πραγματεύεται τη μελέτη των κανόνων δικαίου που τίθενται για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με βάση τις διατάξεις της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ και τις διατάξεις του Ν. 4412/2016.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο:
• Περιλαμβάνει συγκριτική επισκόπηση μεταξύ των αντίστοιχων σχετικών κανόνων αποκλεισμού της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Η.Π.Α..
• Αναδεικνύει τις σημαντικές κανονιστικές ρυθμίσεις των κρατών μελών, που αφορούν τη θεσμική οργάνωση των κανόνων αποκλεισμού και τον τρόπο εφαρμογής των διατάξεων για τους λόγους αποκλεισμού.
• Εξετάζει τις πολιτικές που επιβάλλουν τους κανόνες αποκλεισμού σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τα όρια και τις θεσμικές εγγυήσεις τήρησης τους από το ίδιο το Σύνταγμα και τις γενικές αρχές που διέπουν τις δημόσιες συμβάσεις, τη δυνατότητα αυτοκάθαρσης των επιχειρήσεων, όπως και τις θεσμικές εγγυήσεις που παρέχουν οι Αρχές Ανταγωνισμού και Δημοσίων Συμβάσεων.

Η ανάλυση των λόγων αποκλεισμού που ακολουθεί περιλαμβάνει όλες τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ένωσης και όλες τις σημαντικές αποφάσεις των εθνικών δικαστηρίων και της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ αναδεικνύονται νέες προτάσεις εφαρμογής του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων με την αξιοποίηση των πρακτικών άλλων κρατών μελών.

Mε εργαλείο τους κανόνες αποκλεισμού από τις δημόσιες συμβάσεις επιχειρείται η ανάδειξη της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης ως παράγοντα διαμόρφωσης υγιούς επιχειρηματικότητας.

Το εμπεριστατωμένο αυτό έργο αποτελεί σημαντική πηγή γνώσης για όσους ασχολούνται με το δίκαιο και την πολιτική των δημοσίων συμβάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, δικηγόρους, δικαστές, δημόσιες αρχές και πολιτικούς επιστήμονες που ασχολούνται με το δίκαιο και την πολιτική των δημοσίων συμβάσεων.
Τίτλος βιβλίου:Οι κανόνες αποκλεισμού των επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις
Υπότιτλος βιβλίου:Εθνικό και ενωσιακό πλαίσιο με αναφορά στο σύστημα άλλων κρατών μελών της Ε.Ε., της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Η.Π.Α.
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
ISBN:9789606547850
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2022
Σημείωση:Πρόλογος: Φορτσάκης, Θεόδωρος Π.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες