Μαθηματικές δραστηριότητες

Για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και αντίστοιχο θεωρητικό πλαίσιο
Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2022
ISBN:
9789606123849
Σελίδες:
120
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαθηματικές δραστηριότητες
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
Μαθηματικές δραστηριότητες
Η παρούσα έκδοση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε μαθητές/τριες και τους γονείς τους και γενικά σε όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν με σύγχρονο τρόπο τα Μαθηματικά του Δημοτικού. Σκοπός του γράφοντος είναι να «κάνουμε» Μαθηματικά με κατανόηση. Ολόκληρο το υλικό χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνεται το θεωρητικό πλαίσιο που τεκμηριώνει και στοιχειοθετεί τη σύγχρονη διδακτική αντίληψη για τη μάθηση και τη διδασκαλία των Μαθηματικών. Θεωρήθηκε απαραίτητο σε αυτό το πρώτο μέρος να αναπτύξουμε το θεωρητικό υπόβαθρο, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να περάσουμε στο δεύτερο μέρος, σε διδακτικές προτάσεις υλοποίησης αυτού του θεωρητικού πλαισίου.

Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται Διδακτικές Προτάσεις. Οι μαθηματικές αυτές δραστηριότητες είναι ταξινομημένες, ανάλογα με την τάξη του δημοτικού σχολείου στην οποία απευθύνονται. Το καινούργιο στοιχείο το οποίο κομίζουν οι διδακτικές μας προτάσεις, εκτός από το ότι βασίζονται σε μαθηματικές δραστηριότητες σύμφωνες με τη σύγχρονη διδακτική αντίληψη, είναι ο τρόπος ανάπτυξης και παρουσίασής τους. Σύμφωνα με την άποψη επιστημόνων της σύγχρονης διδακτικής των μαθηματικών, δύο είναι οι θεμέλιοι λίθοι μιας εξελικτικής - εποικοδομητικής διδασκαλίας των μαθηματικών: Η εμπλοκή σε ένα γνήσιο πρόβλημα κι η ακόλουθη διεξαγωγή μαθηματικού διαλόγου. Γύρω από αυτούς τους δύο πυλώνες εξελίσσεται η ανάπτυξη κι η παρουσίαση των διδακτικών μας προτάσεων.
Τίτλος βιβλίου:Μαθηματικές δραστηριότητες
Υπότιτλος βιβλίου:Για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και αντίστοιχο θεωρητικό πλαίσιο
Εκδότης:Γρηγόρη
ISBN:9789606123849
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2022
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Α' Δημοτικού
Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Β' Δημοτικού
Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Γ' Δημοτικού
Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Δ' Δημοτικού
Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Ε' Δημοτικού
Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > ΣΤ' Δημοτικού
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες