Ελεύθεροι συνειρμοί με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία

Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2022
ISBN:
9789604523382
Σελίδες:
108
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελεύθεροι συνειρμοί με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Ελεύθεροι συνειρμοί με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο συγγραφέας παίρνει αφορμή από τη δραματική πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία και διυλίζει τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις του μέσα από φίλτρα ελεύθερων συνειρμών.
Τα γεωπολιτικά δεδομένα είχαν δημιουργήσει, από καιρό, το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος πολέμου. Η επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν στον Πούτιν, λίγο πριν στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, ήταν μια άπελπις προσπάθεια αποτροπής αυτού του πολέμου που δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα.
Πρόθεση του συγγραφέα είναι να δείξει ότι η αντιπαράθεση στο πεδίο αυτής της σύγκρουσης υποκρύπτει μία άλλη, οξεία αντιπαράθεση, η οποία και οδηγεί στην πολεμική σύρραξη.
Πρόκειται για την αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κοσμοθεωρήσεων που δυσκολεύονται να εγκαταστήσουν μια γόνιμη διαλεκτική.
Από τη μία πλευρά, η σκέψη του Δυτικού κόσμου κυριαρχείται από τον ορθολογισμό του Διαφωτισμού και από την άλλη, η ρωσική σκέψη δεσμεύεται από τον δογματισμό, αλλά και τον μυστικισμό, ενός χριστιανικού φονταμενταλισμού.

Μέσα από τις πολλές αναφορές σε σκέψεις στοχαστών και συγγραφέων, που περιέχονται στο βιβλίο, ο αναγνώστης καλείται να κάνει τις δ ι κ έ ς του σκέψεις και τους δ ι κ ο ύ ς του συνειρμούς ώστε να καταλήξει, εάν το επιθυμεί, σε δ ι κ ά του συμπεράσματα. Αυτό άλλωστε είναι και η πρόθεση του συγγραφέα.
Τίτλος βιβλίου:Ελεύθεροι συνειρμοί με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Κωστάλας, Ανδρέας Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604523382
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2022
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες