Κύματα του Βοσπόρου

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2018
ISBN:
9786180314311
Σελίδες:
600
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κύματα του Βοσπόρου
Τιμή εκδότη:€7,70
Η τιμή μας: €6,93
στο καλάθι
Κύματα του Βοσπόρου
Κωνσταντινούπολη 1926-1964
Η Ευρυδίκη, µια νέα ταλαιπωρηµένη κοπέλα, αποφασίζει να φέρει στον κόσµο το εξώγαµο αγόρι της, τον Ευάγγελο, και να κρατήσει µυστική την ταυτότητα του πατέρα. Στην προσπάθειά της να δώσει ένα όνοµα στο παιδί και να αποκτήσει µια κανονική οικογένεια, ακολουθεί τον Σταύρακα, συνδέει την τύχη της µαζί του για να βιώσει αργότερα η ίδια και τα παιδιά της τις συνέπειες.
Ο Ευάγγελος ξεπερνά δυσκολίες και κινδύνους, επιβιώνει, δηµιουργεί οικογένεια και αναζητά µε πείσµα µια πολυπόθητη θέση στην κοινωνία και µια αλήθεια. Μια αλήθεια απ’ τη µάνα του που σέβεται και υπεραγαπά. Θα τη βρει και, αν ναι, πώς θα τη διαχειριστεί;
Και παράλληλα συµπορεύονται: ο Παναγιώτης Στουπάκης, µαθητής της Μεγάλης του Γένους Σχολής, η υπέρκοµψη τριαντάρα Ντενίζ στις αποβάθρες του Γαλατά, η Ελεονώρα, το µικρό παράλυτο κορίτσι που ατενίζει τον Βόσπορο από το παράθυρο του αρχοντικού γιαλί, η Λεβαντίνα χήρα Μαρκέλλα, η Σµυρνιά δασκάλα Ευγενία και κάπου ψηλά στον λόφο του Χριστού στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, άλλο ένα µικρό παιδί, ο Ρωµανός, που αναζητά τη χαµένη του ταυτότητα.
Ζωές που λες κι επηρεάζονται από τα ιδιόµορφα νερά του Βοσπόρου, άλλοτε γαλήνιες και άλλοτε ταραγµένες, χαράζουν την πορεία τους µέσα στον χρόνο, αναπλάθοντας µέσα από την αφήγηση ιδανικά την εικόνα της εποχής.
Τίτλος βιβλίου:Κύματα του Βοσπόρου
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Μαγουλά, Μαίρη (Συγγραφέας)
ISBN:9786180314311
Σειρά εκδότη:Μεταίχμιο Pocket
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2018
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες