Ευγενία Γκραντέ

Εκδότης:
Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος
Έτος:
2022
ISBN:
9786185644086
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ευγενία Γκραντέ
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
στο καλάθι
Ευγενία Γκραντέ
Η «Ευγενία Γκραντέ», γραμμένη το 1833, ανήκει κι αυτή στη συλλογή έργων «Η Ανθρώπινη Κωμωδία» του Ονορέ ντε Μπαλζάκ (συγκεκριμένα στις «Σκηνές της επαρχιακής ζωής») και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του συγγραφέα.
Στο Σομίρ, μια τυπική επαρχιακή πόλη στα δυτικά της Γαλλίας, ο βαρελάς Γκραντέ, άνθρωπος πολύ οξυδερκής, που ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις για το προσωπικό του όφελος, ολοένα και πλουτίζει. Όμως, όσο αυξάνει η περιουσία του, τόσο λιγοστεύει η επιθυμία του να παντρέψει την κόρη του, την Ευγενία, για να μη χρειαστεί να την προικίσει. Αλλά ο έρωτας υπακούει μόνο στους νόμους της καρδιάς... Γύρω από τα δύο κεντρικά πρόσωπα του έργου ξετυλίγεται ένα πλήθος ανθρώπινων χαρακτήρων, που με τα πάθη, τις επιδιώξεις και τις παγιωμένες συμπεριφορές του φαντάζει τόσο οικείο στον αναγνώστη, κι ας έχουν περάσει σχεδόν διακόσια χρόνια από τη συγγραφή
του.
Επισημαίνεται ότι ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ξεκίνησε τη λογοτεχνική σταδιοδρομία του μεταφράζοντας την «Ευγενία Γκραντέ» στη ρωσική γλώσσα το 1843.
Τίτλος βιβλίου:Ευγενία Γκραντέ
Τίτλος πρωτότυπου:Eugénie Grandet
Εκδότης:Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος
Συντελεστές βιβλίου:Balzac, Honoré de, 1799-1850 (Συγγραφέας)
Θεοφάνους, Κώστας (Μεταφραστής)
ISBN:9786185644086
Σειρά εκδότη:Κλασική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2022
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες