Νεοέλληνες
Ορισμένοι διεκδίκησαν αποκλειστικά τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που, σύμφωνα με τον Άντι Γουόρχολ, θα αναλογούν μελλοντικά στον καθένα μας. Κάποιοι άλλοι εξασφάλισαν ασυγκρίτως μεγαλύτερο μερίδιο, αν και όχι πάντοτε με θεμιτά μέσα. Τόσο οι διαχρονικές προσωπικότητες όσο και οι διάττοντες αστέρες διαμόρφωσαν το τοπίο που αντικρίζουμε σήμερα. Την αλλόκοτη νεοελληνική πραγματικότητα.
Στην πινακοθήκη του Πέτρου Τατσόπουλου οι αμπάρες έχουν σηκωθεί. Οι ευτελείς εκτίθενται στην ίδια αίθουσα με τους ανεκτίμητους και προσπαθούν να καταπολεμήσουν την αμοιβαία τους απέχθεια. Με ένα τρυφερό βλέμμα, υπονομευμένο από ένα ειρωνικό μειδίαμα, καλούμαστε να τους δεχτούμε όλους σαν εκφάνσεις μίας και μόνης ιδιοσυγκρασίας, όσο εξωφρενικής ή παράδοξης. Της δικής μας.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πορτρέτα των: Τάκη Λαμπρία, Κώστα Αρζόγλου, Μαρίας Δαμανάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Ταχτσή, Μένη Κουμανταρέα, Τζένης Χειλουδάκη, Γιώργου Τσαλίκη, Γιώργου Κασιμέρη, Νίκου Βασδέκη, Νίκου Μαστοράκη, Λάκη Λαζόπουλου, Τάκη Ζαχαράτου, Νίκου Περάκη, Δήμητρας Παπανδρέου, Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Έλλης Λαμπέτη, Εύας Καϊλή, Νατάσας Καραμανλή, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, Αννίτας Πάνια, Σαβίνας Λόις.

Barrie, James Matthew, 1860-1937
Ο Τζέιμς Μάθιου Μπάρι γεννήθηκε στη Σκοτία το 1860 και ήταν ο προτελευταίος από δέκα αδέλφια. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος, αρθρογραφώντας σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά της εποχής. Το 1885 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου άρχισε να γράφει μυθιστορήματα και θεατρικά έργα. Ο Μπάρι έγραφε συχνά τα έργα του στη σκοτσέζικη γλώσσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πηγή έμπνευσης ήταν η προσωπική του ζωή. Το 1891 εκδόθηκε το βιβλίο του "Ο μικρός παπάς", το οποίο έγινε μπεστ σέλερ και διασκευάστηκε για το θέατρο το 1897. Με αυτό το έργο καταξιώθηκε ως θεατρικός συγγραφέας. Το 1913 έλαβε τον τίτλο του βαρόνου και το 1922 του απονεμήθηκε το παράσημο της αξίας. Επίσης, το 1930 έγινε πρύτανης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, στο οποίο μάλιστα είχε φοιτήσει. Ο Μπάρι είναι περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό για την επινόηση του λογοτεχνικού χαρακτήρα Πίτερ Παν, του αγοριού που δεν ήθελε να μεγαλώσει ποτέ. Η θεατρική παράσταση "Πίτερ Παν" ανέβηκε για πρώτη φορά στις 27 Δεκεμβρίου 1904 στο Λονδίνο και γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία. Το 1911 ο Μπάρι έγραψε το βιβλίο "Πίτερ και Γουέντι", που ήταν βασισμένο στη θεατρική παράσταση και το οποίο συνταιριάζει με μοναδικό τρόπο στοιχεία από την πραγματικότητα και τη φαντασία. Το 1912 ανεγέρθηκε ένα άγαλμα του Πίτερ Παν στους κήπους του Κένσιγκτον, στο Λονδίνο. Το 1929 ο Μπάρι μεταβίβασε τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του στο Νοσοκομείο Παίδων Γκρέπ Όρμοντ Στριτ της βρετανικής πρωτεύουσας, μια πολύ σημαντική κίνηση, από την οποία έχουν βοηθηθεί μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά. Πέθανε από πνευμονία στις 19 Ιουνίου 1937, σε ηλικία 76 ετών.