Η πεμπτουσία του Αριστοτέλη

Το μυστήριο του Αιθέρα στο έργο του Σταγειρίτη φιλοσόφου
Εκδότης:
Δαιδάλεος
Έτος:
2022
ISBN:
9786185298548
Σελίδες:
70
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πεμπτουσία του Αριστοτέλη
Τιμή εκδότη:€8,00
Η τιμή μας: €7,20
στο καλάθι
Η πεμπτουσία του Αριστοτέλη
Ποια είναι η Αρχή των πραγμάτων; Ποια τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος; Μπορεί ο άνθρωπος να γνωρίσει το πώς ξεκίνησαν όλα και αν ναι, μπορεί μήπως να επηρεάσει καθοριστικά την εξέλιξή τους;
Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Ορισμένοι από αυτούς μίλησαν για τα 4 δομικά στοιχεία της Ύπαρξης (Φωτιά, Γη, Νερό, Αέρας). Ο Αριστοτέλης πρόσθεσε ένα 5ο, τον Αιθέρα τον οποίο και εξύψωσε στη θέση της Πεμπτουσίας του σύμπαντος κόσμου, ορίζοντάς τον μάλιστα ως καθ’ αυτό το υλικό των ουράνιων σωμάτων.
Ο Αιθέρας είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα στοιχεία της φύσης καθώς, για τον Αριστοτέλη πάντα, διαθέτει εκείνες τις ιδιότητες της αναλλοίωτης, θεϊκής και αιώνιας ουσίας.
Ο Αιθέρας, ή αλλιώς το πέμπτο στοιχείο, είναι εκείνο το οποίο «κατοικεί» όπου και οι θεοί, δεν υπόκειται στη διαδικασία της γένεσης ούτε της φθοράς και το χαρακτηρίζει η έλλειψη της βαρύτητας. Κινείται έτσι αέναα και ακατάπαυστα στην περιοχή του υπερσελήνειου κόσμου, προκαλώντας την κυκλική κίνηση στα ουράνια σώματα.
Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται το σύνολο των απόψεων του μεγάλου Σταγειρίτη για την πεμπτουσία της φύσης, όπως επίσης και η κριτική που δέχτηκε από τους φιλοσόφους διαφορετικών σχολών της αρχαίας Ελλάδας.
Τίτλος βιβλίου:Η πεμπτουσία του Αριστοτέλη
Υπότιτλος βιβλίου:Το μυστήριο του Αιθέρα στο έργο του Σταγειρίτη φιλοσόφου
Εκδότης:Δαιδάλεος
Συντελεστές βιβλίου:Νικολή Σταυρούλα Α. (Συγγραφέας)
Κούκος Κωνσταντίνος (Επιμελητής)
ISBN:9786185298548
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2022
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες