Άγιος Αλέξανδρος του Μονάχου

Ο νεομάρτυρας που αντιστάθηκε στον ναζισμό
Εκδότης:
Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)
Έτος:
2022
ISBN:
9789604953561
Σελίδες:
68
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Άγιος Αλέξανδρος του Μονάχου
Τιμή εκδότη:€13,50
Η τιμή μας: €12,15
Άγιος Αλέξανδρος του Μονάχου
Ο άγιος Αλέξανδρος Σμορέλ ήταν ένας νέος φοιτητής ιατρικής, µε φωτεινή ψυχή που έζησε στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσµίου Πολέµου στην Γερμανία. Γεννήθηκε στην Ρωσία από Γερμανό πατέρα και Ρωσίδα μητέρα και βαπτίστηκε ορθόδοξος χριστιανός. Όταν ξέσπασε η καταιγίδα του ναζισμού, ο νεαρός Αλέξανδρος, που σπούδαζε ιατρική, αντιστάθηκε στην θηριωδία του με όλες του τις δυνάμεις.
Μοναδικό του όπλο είχε τα λόγια του Ευαγγελίου, που διδάσκουν αγάπη, προσφορά και ελευθερία. Αυτά τα λόγια έγραφε σε προκηρύξεις που μοίραζε μαζί τους αγαπηµένους του φίλους. Τον συνέλαβαν και τον σκότωσαν στα είκοσι πέντε του χρόνια, χαρίζοντάς του την αιώνια ζωή.
Η συγγραφέας μέσα από την αφήγηση μας ταξιδεύει στον χρόνο, αλλά και στους τόπους, όπου έζησε ο Άγιος Αλέξανδρος. Η ζωή του Αλεξάνδρου Σµορέλ ήταν σύντοµη, αλλά μπορεί να γίνει ένα υπέροχο πρότυπο θάρρους και παρρησίας για κάθε νέο παιδί. Η εικονογράφηση του Σπύρου Γούση ζωντανεύει την ιστορία, καθώς και τα τοπία της Ρωσίας και της Γερμανίας. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 7 ετών και μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο βοήθημα για το κατηχητικό και την τάξη.
Τίτλος βιβλίου:Άγιος Αλέξανδρος του Μονάχου
Υπότιτλος βιβλίου:Ο νεομάρτυρας που αντιστάθηκε στον ναζισμό
Εκδότης:Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)
Συντελεστές βιβλίου:Μουρίκη Κατερίνα (Συγγραφέας)
Γούσης, Σπύρος (Εικονογράφος)
ISBN:9789604953561
Σειρά εκδότη:Άθως Παιδικά
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2022
Ηλικίες:7+
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες