Εφαρμογές της κοινωνικής ψυχολογίας

Η συνεισφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2022
ISBN:
9789606353789
Σελίδες:
480
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εφαρμογές της κοινωνικής ψυχολογίας
Τιμή εκδότη:€29,90
Η τιμή μας: €26,91
στο καλάθι
Εφαρμογές της κοινωνικής ψυχολογίας
Το βιβλίο διερευνά τη συνεισφορά της κοινωνικής ψυχολογίας στην κατανόηση των προβληµάτων της πραγµατικής ζωής και τον τρόπο µε τον οποίο µπορεί να αποτελέσει τη βάση για ορθολογικές παρεµβάσεις στους ποικίλους τοµείς της κοινωνικής ζωής. Εξετάζοντας κάποια από τα πιο πρόσφατα επιτεύγµατα που αφορούν την εφαρµογή της κοινωνικής ψυχολογίας σε φλέγοντα σύγχρονα προβλήµατα, οι Forgas, Crano και Fiedler µεταφέρουν ένα θεµελιωδώς αισιόδοξο µήνυµα για τις επιτυχίες και τις προοπτικές της κοινωνικής ψυχολογίας.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα µέρη. Το πρώτο µέρος εξετάζει τα βασικά ζητήµατα και τις κύριες µεθόδους εφαρµογής της κοινωνικής ψυχολογίας σε προβλήµατα της πραγµατικής ζωής. Το δεύτερο µέρος διερευνά τις εφαρµογές της κοινωνικής ψυχολογίας για τη βελτίωση της ατοµικής υγείας και ευηµερίας. Το τρίτο µέρος ασχολείται µε την εφαρµογή της κοινωνικής ψυχολογίας στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και της επικοινωνίας. Τέλος, το τέταρτο µέρος πραγµατεύεται το ερώτηµα του πώς η κοινωνική ψυχολογία µπορεί να βελτιώσει την κατανόησή µας γύρω από τις δηµόσιες υποθέσεις και την πολιτική συµπεριφορά µας.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σύγγραµµα για φοιτητές και µελετητές της κοινωνικής ψυχολογίας, αλλά και για επαγγελµατίες που εργάζονται σε εφαρµοσµένα περιβάλλοντα.

Από τον «Πρόλογο» των επιµελητών της ελληνικής έκδοσης:

...είναι ευχής έργον η µελέτη του παρόντος τόµου να συνεισφέρει … σε κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο: στον κριτικό αναστοχασµό γύρω από την ιστορικότητα και την υπόσταση των εννοιών και των αναλυτικών κατηγοριών µέσω των οποίων το σήµερα θέτει (και το αύριο θα θέτει) την περίφηµη σχέση «άτοµο-κοινωνία». Αν µη τι άλλο, ως προς αυτό η κοινωνική ψυχολογία έχει αποδείξει ιστορικά πως δυνάµει διαθέτει την πλέον ολοκληρωµένη απάντηση.
Τίτλος βιβλίου:Εφαρμογές της κοινωνικής ψυχολογίας
Υπότιτλος βιβλίου:Η συνεισφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Γούλα, Κατερίνα (Μεταφραστής)
Παπαστάμου Στάμος (Επιμελητής)
Προδρομίτης Γεράσιμος (Επιμελητής)
ISBN:9789606353789
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2022, 1η έκδοση
Σημείωση:Επιμέλεια αγγλικής έκδοσης: Joseph P. Forgas, William D. Crano, Klaus Fiedler
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Κλινική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες