Οι Εβραίοι της Ελλάδας

Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2022
ISBN:
9789602219652
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι Εβραίοι της Ελλάδας
Τιμή εκδότη:€18,02
Η τιμή μας: €16,22
στο καλάθι
Οι Εβραίοι της Ελλάδας
Ο ιστορικός χώρος δεν χαρίζεται, διεκδικείται. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, ανάμεσα στα κενά που χαρακτηρίζουν τη δημόσια ιστορία της Ελλάδας, οι Εβραίοι της χώρας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σκοτεινά. Όχι μόνον σε ό,τι αφορά στην εβραϊκή γενοκτονία στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά και εν γένει στην εβραϊκή παρουσία. Στη δημόσια εκπαίδευση αυτή η παρουσία φαινόταν ως απουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι πρότινος ένας νέος μπορούσε να διανύσει όλες τις κλίμακες της εκπαίδευσης και να μη μάθει ποτέ ότι στην Ελλάδα κατοικούσαν και κατοικούν Εβραίοι. Η άγνοια αυτή είναι και η βασική αιτία πίσω από τις διάφορες μορφές αντισημιτισμού.

Τα εν λόγω κενά της δημόσιας ιστορίας σιγά-σιγά γεμίζουν τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει διευρυνθεί ο κύκλος των επιστημόνων και έχουν αυξηθεί οι θεσμικοί φορείς που διεκδικούν ιστορικό χώρο για τον εβραϊσμό της Ελλάδας. Καρπός αυτής της διεύρυνσης είναι και το παρόν βιβλίο, που καλύπτει ποικιλία ερευνητικών τομέων σε σχέση με τους Εβραίους της Ελλάδας: δημογραφία, αρχαιολογία, μουσική, ενδυμασία, πολιτισμικές ταυτότητες, στάση των χριστιανικών ομολογιών, δικαιική τάξη, οικονομική και επιχειρηματική συμβολή, πολιτική, εκπαίδευση, αντίσταση, απώλεια και διάσωση στη διάρκεια του Πολέμου, αποζημιώσεις των θυμάτων, μετανάστευση όσων επιβίωσαν, αναβίωση των ισραηλιτικών κοινοτήτων. Γραμμένα από ειδικούς ερευνητές, αλλά με τους κανόνες της συντομίας και της απλότητας, τα κείμενα του τόμου περιλαμβάνουν τα πιο πρόσφατα ευρήματα της έρευνας και ανοίγουν ένα σημαντικό πεδίο γνώσης σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Συγγραφείς: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΟΝΤΕΤ ΒΑΡΩΝ-ΒΑΣΑΡ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ Γ. ΔΡΟΣΟΣ, ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΥΜΠΟΥΚΗ, ΝΙΚΟΣ ΖΑΪΚΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΤ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΝΟΥΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕΡΗ-ΜΠΟΥΡΜΠΕΚ, ΖΑΝΕΤ ΜΠΑΤΤΙΝΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΟΥΤΗΣ, ΛΕΩΝ Α. ΝΑΡ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΡΟΥΠΑ, ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ, ΧΡΥΣΑ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ, IΑΣΟΝΑΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ
Τίτλος βιβλίου:Οι Εβραίοι της Ελλάδας
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Αντωνίου, Γιώργος (Επιμελητής)
Χεκίμογλου, Ευάγγελος Α. (Επιμελητής)
ISBN:9789602219652
Σειρά εκδότη:Θέματα εβραϊκής ιστορίας
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2022
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες