Ανθρωπο-τοπωνύμια του νομού Χανίων

Εκδότης:
Ραδάμανθυς
Έτος:
2022
ISBN:
9786185356958
Σελίδες:
286
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανθρωπο-τοπωνύμια του νομού Χανίων
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
Ανθρωπο-τοπωνύμια του νομού Χανίων
Μη μου πείτε ότι ταξιδεύοντας σε κάποιο μέρος δεν έχετε αναρωτηθεί «γιατί έχει ονομαστεί έτσι;» Τι κρύβεται άραγε πίσω από ένα τοπωνύμιο;

Προϊστορία και ιστορία, μύθοι και θρύλοι, μεγάλα γεγονότα και μικροσυμβάντα, γη, αέρας και νερό, ζώα και φυτά, ντόπιοι και περαστικοί, ασχολίες και ιδιαιτερότητες, θρησκείες και γλώσσες, άφησαν το σημάδι τους στο πολυεπίπεδο ανάγλυφο των τοπωνυμίων που συνθέτουν τη σημερινή Ελλάδα.

Δύσκολη δουλειά η καταγραφή, η διάσωση, μα, κυρίως, η προσπάθεια ετυμολόγησης των τοπωνυμίων του γεωγραφικού μας χώρου. Από πού ν’ αρχίσει κανείς;

Πρώτος περιορισμός, τα ανθρωπο-τοπωνύμια (οικωνύμια), δηλαδή τα τοπωνύμια που αφορούν στην ανθρώπινη παρουσία: σε χωριά και γειτονιές, σε πόλεις και συνοικίες. Δεύτερος περιορισμός, ο νομός Χανίων, λόγω εξοικείωσης αλλά και αγάπης!

Αποκαλύφθηκαν στοιχεία άγνωστα, παρερμηνευμένα, μυστηριώδη, για κάποια από τα οποία, δεν μπορεί, παρά να εξακολουθούν να υπάρχουν και κάποια λάθη ή παραλείψεις. Τούτη η εργασία επιδέχεται διαρκή βελτίωση και εμπλουτισμό και είναι ευήκοη σε κάθε καλόπιστη φωνή.
Τίτλος βιβλίου:Ανθρωπο-τοπωνύμια του νομού Χανίων
Εκδότης:Ραδάμανθυς
Συντελεστές βιβλίου:Φραγκιουδάκης Θεοχάρης Ι. (Συγγραφέας)
Τσαντής, Χρήστος (Επιμελητής)
ISBN:9786185356958
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2022, 2η έκδοση
Κατηγορίες:Ιστορία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες