Αιώνια πατρίδα

Εκδότης:
Μίνωας
Έτος:
2022
ISBN:
9786180220698
Σελίδες:
832
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αιώνια πατρίδα
Τιμή εκδότη:€21,10
Η τιμή μας: €18,99
στο καλάθι
Αιώνια πατρίδα
Η Ελιζαμπέτα, ο Μάρκο και ο Σάντρο είναι, παρά τις διαφορές τους, οι καλύτεροι φίλοι από παιδιά. Η Ελιζαμπέτα είναι μια δυναμική, πανέμορφη κοπέλα που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, o Μάρκο, τύπος αποφασιστικός και αθλητικός, είναι γόνος οικογένειας που ασχολείται επαγγελματικά με την ποδηλασία, και ο Εβραίος Σάντρο, μαθηματική διάνοια και χαρακτήρας καλόκαρδος και συμπονετικός, είναι ο γιος ενός δικηγόρου και μιας γιατρού. Η φιλία τους γίνεται έρωτας και τόσο ο Σάντρο, όσο και ο Μάρκο, ελπίζουν να κερδίσουν την καρδιά της Ελιζαμπέτα.

Το φθινόπωρο του 1937, όμως, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Οι Εβραίοι της Ρώμης, ακόμα και εκείνοι που δηλώνουν φασίστες, αρχίζουν να χάνουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την αξιοπρέπειά τους. Ο Μουσολίνι, σε μια επίδειξη ισχύος, ευθυγραμμίζεται με τους ναζιστές της Γερμανίας και αλλάζει τους νόμους.

Κι ενώ ο αντισημιτισμός αποκτά νομικό έρεισμα και ξεσπά ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι τρεις νέοι συνειδητο­ποιούν πως ο Μουσολίνι ήταν μόνο η αρχή. Οι ναζί εισβάλλουν στη Ρώμη και τότε εξαπολύονται νέες κτηνώδεις επιθέσεις κατά των Εβραίων της πόλης, με αποκορύφωμα μια φρικτή προδοσία…
Τίτλος βιβλίου:Αιώνια πατρίδα
Τίτλος πρωτότυπου:Eternal
Εκδότης:Μίνωας
Συντελεστές βιβλίου:Scottoline Lisa (Συγγραφέας)
Δαρβίρη, Θεοδώρα Δ. (Μεταφραστής)
ISBN:9786180220698
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2022
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες