Οι ιππότες του ουρανού
Τέλη του 11ου αιώνα. Η Ευρώπη συγκλονίζεται από πολέμους, πανδημίες, έντονα καιρικά φαινόμενα και φτώχεια. Η αμάθεια, ο φόβος της συντέλειας, οι δεισιδαιμονίες απλώνουν στις κοινωνίες βαθύ σκοτάδι. Η απειλή των Σαρασίνων γιγαντώνεται και το Βυζάντιο απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Πέντε στρατοί της Δύσης δίνουν ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη. Προορισμός η Ιερουσαλήμ.
Το ιστορικό μυθιστόρημα Οι Ιππότες του Ουρανού είναι έργο εξαιρετικής ωριμότητας και λογοτεχνικής γραφής. Ο αναγνώστης μεταφέρεται, στην κυριολεξία, χίλια χρόνια πίσω, στο δυτικό Μεσαίωνα, όπου συγκεντρώνονται ευγενείς, απλοί ιππότες και λαός απ’ όλα τα βασίλεια της δυτικής Ευρώπης, υπακούοντας στο κάλεσμα του πάπα Ουρβανού Β΄ να ελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους τους Αγίους Τόπους και τις χριστιανικές χώρες που έχουν καταλάβει, ανάμεσά τους και τόπους που ανήκαν στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Ο συγγραφέας δεν ωραιοποιεί την ιστορία, αλλά την αποδίδει ισότιμα, με ρεαλισμό, ακρίβεια και πολλές φορές ωμότητα. Ταυτόχρονα περιγράφει με έμφαση τις διαφορές τριών κόσμων, των Δυτικών, των Βυζαντινών και των μουσουλμάνων, με τα διαφορετικά ήθη, πολιτισμό και πιστεύω.
To Οι Ιππότες του Ουρανού είναι ταυτόχρονα μια πορεία αυτογνωσίας των τριών βασικών ηρώων, του μοναχού-τοξότη Αμβρόσιου, του μαχητή Λάιαλ Λούκας και του Βυζαντινού αξιωματικού Νικόλαου Λώτα, που θα συνδεθούν με βαθιά φιλία στην πορεία τους μέχρι την Ιερουσαλήμ και τα γεγονότα της Α΄ Σταυροφορίας.
Κόμης, Κώστας
Ο Κώστας Κόμης γεννήθηκε το 1953 στη Σκάλα Μεσσηνίας. Σπούδασε Στατιστική και Οικονομία στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι, στη Γεωγραφία (Πανεπιστήμιο Νanterre) και την Ιστορία (Σορβόννη). Από το 1993 είναι λέκτορας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου διδάσκει τα γνωστικά αντικείμενα "Ιστορική δημογραφία του ελληνικού χώρου, 15ος -19ος αι.", "Μετακινήσεις του ελληνικού πληθυσμού, 15ος-19ος αι", "Οικονομικοί μηχανισμοί και Νοοτροπίες στον ελληνικό Χώρο, 15ος-19ος αι." και "Εισαγωγή στην ιστορία της νεοελληνικής κοινωνίας".