Δημόσιο Δίκαιο της Αναδάσωσης

Το Συνταγματικό πλαίσιο και η εφαρμογή του
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2022
ISBN:
9789606546693
Σελίδες:
216
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δημόσιο Δίκαιο της Αναδάσωσης
Τιμή εκδότη:€32,00
Η τιμή μας: €28,80
Δημόσιο Δίκαιο της Αναδάσωσης
Αντικείμενο της μονογραφίας «Δημόσιο δίκαιο της αναδάσωσης» είναι η μελέτη του επανορθωτικού μέτρου της καταστραφείσας δασικής βλάστησης. Εκκινεί από την ιστορική και συνταγματολογική μελέτη της αναδάσωσης και υπεισέρχεται σε ζητήματα κοινής νομοθεσίας και συγκριτικής επισκόπησης της δασικής προστασίας με την αναδάσωση επιχειρώντας να εξετάσει ενδελεχώς τις επιτρεπτές επεμβάσεις σε αναδασωτέες εκτάσεις, τονίζοντας τη δυναμικότητα της ερμηνείας του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας της αναδάσωσης ενώπιον της Διοίκησης.
Επίσης, εξετάζεται το διεθνές, ενωσιακό, ποινικό δίκαιο της αναδάσωσης, σε συσχετισμό με το δημόσιο δίκαιο, αλλά και η σχέση της αναδάσωσης με την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και με τα οικονομικά του περιβάλλοντος.
Το έργο συμφύρει αρμονικά επιστήμη, νομοθεσία και νομολογία και αναδεικνύει ένα πρωτότυπο, πλην παραμελημένο ζήτημα στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος, την προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων, σε ένα σύνθετο κάδρο αλληλεπιδράσεων ανάπτυξης και δασικής προστασίας.
Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τον μελετητή του δημοσίου δικαίου και του δικαίου περιβάλλοντος όσο και για τον νομικό της πράξης.
Τίτλος βιβλίου:Δημόσιο Δίκαιο της Αναδάσωσης
Υπότιτλος βιβλίου:Το Συνταγματικό πλαίσιο και η εφαρμογή του
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Γαλάνης Παναγιώτης - νομικός (Συγγραφέας)
ISBN:9789606546693
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2022
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες