Η λογοτεχνία τον καιρό της Παρισινής Κομμούνας

Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2021
ISBN:
9789604513970
Σελίδες:
216
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η λογοτεχνία τον καιρό της Παρισινής Κομμούνας
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Η λογοτεχνία τον καιρό της Παρισινής Κομμούνας
«Εμπρός της Γης οι κολασμένοι,
της πείνας σκλάβοι εμπρός, εμπρός.»
Ευγένιος Ποττιέ, Ιούνης 1871

Το πρωτόγνωρο στη σύντομη άνοιξη της Κομμούνας πολιτικό έργο, τα μέτρα που θέσπισε, κάποια από τα οποία έθιγαν βαθιά τα ταξικά συμφέροντα των αστών, αλλά και η αυταπάρνηση των αγωνιστών της δε θα μπορούσαν να υπάρξουν, αν δεν αντλούσαν την πίστη τους από το πιο προωθημένο ιδανικό της ανθρωπότητας: Την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, για ένα καλύτερο μέλλον όλων των εργαζόμενων.

Μαζί με την απελευθέρωσή της από την υλική εκμετάλλευση, η εργατική τάξη χρειαζόταν, όμως, να απελευθερωθεί και πνευματικά. Να βγει από την πολιτιστική καθυστέρηση που την είχαν καταδικάσει οι εκμεταλλευτές της, να απαλλαγεί από προκαταλήψεις και δόγματα του παρελθόντος, να απαγκιστρωθεί από την ιδεολογική επιρροή της αστικής τάξης, κατανοώντας τη θέση και τα συμφέροντά της στην κοινωνία.

Έτσι, η σημαντικότερη συμβολή της Κομμούνας στον πολιτισμό είναι ότι ανάγγειλε μια νέα τέχνη, γεμάτη δύναμη και επαναστατική αισιοδοξία, που στο επίκεντρό της έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και την πάλη του για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση.

Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη σε αυτούς τους γενναίους μαχητές της πένας, που –είτε ως επαναστάτες Κομμουνάροι είτε ως ευαίσθητοι στα μηνύματα της εποχής τους δημιουργοί– δεν υπολόγισαν τις επιπτώσεις της στάσης τους στους ίδιους και στο έργο τους και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του καιρού τους.

Η έκδοση συνοδεύεται από μουσική συλλογή με τίτλο Τα τραγούδια από τον "καιρό των κερασιών". Μπορείτε να την κατεβάσετε με την μέθοδο του κωδικού QR που θα βρείτε στο εξώφυλλο του βιβλίου.
Τίτλος βιβλίου:Η λογοτεχνία τον καιρό της Παρισινής Κομμούνας
Περιέχει:QR code για τη μουσική συλλογή με τίτλο Τα τραγούδια από τον "καιρό των κερασιών"
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ (Επιμελητής)
ISBN:9789604513970
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2021
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες