Ο πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει

Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2022
ISBN:
9789605582302
Σελίδες:
134
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
στο καλάθι
Ο πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει
Το έργο Ο πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει παρουσιάστηκε το 1935. Ο πόλεμος κατείχε ήδη μια σημαντική θέση στα έργα του Ζιροντού· τούτη τη φορά όμως γίνεται το μοναδικό θέμα του έργου, όπως ήταν και το μοναδικό θέμα των συζητήσεων και των αγωνιών ολάκερης της Ευρώπης. Πώς να μιλήσεις για τον πόλεμο χωρίς ν’ ανάψεις φωτιές στα πάθη; Η λύση βρίσκεται. Μιλάει βεβαίως για τον πόλεμο άλλα τα πρόσωπά του είναι τα πρόσωπα της Ιλιάδας.
Η ομάδα της ειρήνης διαθέτει τον Έκτορα, τη γυναίκα του και τη μητέρα του. Ο Έκτορας μόλις γύρισε από τον πόλεμο και δεν έχει καμιά όρεξη να ξαναρχίσει. Η άλλη ομάδα περιλαμβάνει εκείνους που προσπαθούν να παρουσιάσουν αναπόφευκτο τον πόλεμο. Ο Πρίαμος και ο ποιητής Δημοκόοντας· ποιητής γιατί φτιάχνει πολεμικά τραγούδια ‒ στο βάθος είναι ένας δημοσιογράφος επιφορτισμένος με την προπαγάνδα.
Ανάμεσα στα δύο κόμματα η Ελένη, η πρόφαση και το κέρδος της μάχης, η χαριτωμένη και εύθραυστη Ελένη δεν διαλέγει. Δεν φέρνει καμιάν αντίρρηση και θα κάνει ό,τι της ζητήσουν. Και μάλιστα βοηθάει τον Έκτορα στις προσπάθειές του. Και βλέπουμε τις πόρτες του πολέμου να κλείνουνε σιγά σιγά. Το πρώτο βήμα κερδήθηκε.
Όμως όχι! ‒ γιατί ο Έκτορας έχει να παλέψει απ’ την αρχή μ’ ένα εμπόδιο αόρατο πολύ πιο αμφισβητήσιμο από το πρώτο: αντιπροσωπεύεται απ’ τους θεούς και από το πεπρωμένο. Ο πόλεμος τελικά θα γίνει.
Τίτλος βιβλίου:Ο πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει
Τίτλος πρωτότυπου:La guerre de Troie n' aura pas lieu
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Giraudoux, Jean, 1882-1944 (Συγγραφέας)
Πορτολομαίου - Λάζου, Μαρία (Μεταφραστής)
Μαγκλάρα, Κλεονίκη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605582302
Σειρά εκδότη:Παγκόσμιο Θέατρο
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2022, 3η έκδοση
Σημείωση:3η ανανεωμένη έκδοση
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες